Connect with us
Vaccin anti-Covid. Când vine prima tranșă în România și când începe vaccinarea

Sanatate

Vaccin anti-Covid. Când vine prima tranșă în România și când începe vaccinarea

Vaccin anti-Covid. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut precizări în legătură cu prima tranșă de vaccinuri care va ajunge în țara noastră. Tot el a spus și când va începe campania de vaccinare a populației.

Vaccin anti-Covid

Nelu Tătaru a declarat marți, 27 octombrie 2020, că prima tranșă de vaccin anti-Covid va ajunge în țara noastră la finalul lunii decembrie 2020, iar din luna ianuarie a anului nou ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană. Conform cu spusele ministrului, se are în vedere vaccinarea medicilor pentru a crea o linie solidă în lupta cu acest virus.

Declarațiile au fost făcute în cadrul videoconferinței Profit Health Forum.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Printre altele, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că de când s-a instalat pandemia de coronavirus, în România a fost suplimentat numărul de paturi de Terapie Intensivă, de la 740, câte erau înainte, la 1.200, câte sunt în prezent.

Menționăm faptul că Bucureștiul se află sub scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări cu noul virus. Autoritățile au luat măsura închiderii școlilor, restaurantelor, cafenelelor, barurilor, a sălilor de spectacol și a sălilor cu jocuri de noroc.

Până la instituirea unor noi reguli, masca de protecție este obligatorie atât în interior cât și la exterior.

Petrecerile de nuntă și de botez au fost interzise, deoarece s-a constatat că ele au avut un impact major asupra creșterii numărului cazurilor de infectare cu noul virus.

Cel mai probabil, în curând, autoritățile vor stabili ce se va întâmpla începând cu 1 decembrie, când se sărbătorește Ziua Națională a României, dar și de sărbătorile de Crăciun și Revelion.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top