Connect with us
Anunț de maximă importanță! În ce condiții am putea reintra în stare de urgență

Social

Ministrul Sănătății: Apar focare de la persoane care se întorc din concediu

Ministrul Sănătății este de părere că ne confruntăm cu focare de coronavirus care apar de la persoane întoarse din concediu. Acestea pleacă din locuri aglomerate și vin acasă unde aduc virusul.

Apar focare de la persoane care se întorc din concediu

În plină criză de coronavirus, ne confruntăm cu noi cazuri pentru că oamenii continuă să meargă în concedii unde respectarea regulilor este pusă sub semnul întrebării. În acest context, ministrul sănătății spune că orice înseamnă aglomerație, lipsa distanțării fizice și a purtării măștii, se traduce prin transmitere comunitară a coronavirusului.

El face referire la cei care se întorc acasă din concedii. Nelu Tătaru spune că aglomerația din locurile de vacanță înseamnă  focare de coronavirus apărute în localitățile în care se întorc cei infectați, după concediu. 

Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată. Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare”, a spus ministrul la Digi24.

Viitorul pandemiei se tranșează prin transmiterea comunitară

Ministrul Sănătății a declarat că viitorul pandemiei de coronavirus nu se tranșează în spital, ci prin transmiterea comunitară. Nelu Tătaru spune că, atât timp cât nu vom stopa această transmitere, vom avea o accelerare a numărului de infectări.

Nu putem funcționa decât ca parteneriat. Noi, ca sistem medical, diagnosticăm, tratăm. Dar noi primim ce se infectează din această transmitere. Nu se tranșează în spital viitorul acestei pandemii, ci prin trasmiterea comunitară. Cât timp nu vom stopa această transmitere comunitară, vom avea o accelerare a numărului de cazuri”, a adăugat el.

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top