Sanatate

Vaccin împotriva coronavirus. Când va începe acesta să fie distribuit

Vaccinul împotriva coronavirus. Toată lumea așteaptă vești despre acest vaccin. Se preconizează că distribuirea dozelor ar urma să înceapă în luna ianuarie a anului viitor. Oficial, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a primit primele teste clinice ale vaccinului Covid-19 și anticipează că îşi va da avizul favorabil pentru un prim leac împotriva noului coronavirus până la sfârşitul anului.

Vaccin împotriva coronavirus

Vaccinul împotriva noului coronavirus ar urma să fie distribuit în luna ianuarie a anului viitor. Atunci vor ajunge primele doze de vaccin. Agenția Europeană pentru Medicamente a primit primele teste clinice ale vaccinului și susține că va da un aviz favorabil.

„Dacă datele sunt solide, ne vom putea da acordul pentru un prim vaccin până la sfârşitul anului şi vom putea începe distribuirea sa din ianuarie”, a declarat directorul EMA, Guido Rasi, scrie AFP, citată de Agerpres.

Directorul Agenției Europene pentru Medicamente susține că dacă în ianuarie 2021 va fi scos pe piață un vaccin, primele sale efecte asupra răspândirii virusului vor fi vizibile în cinci sau șase luni, cu precădere vara viitoare. El este de părere că trebuie vaccinată mai mult de jumătate din populația europeană pentru a putea asista la un declin al pandemiei de coronavirus. Asta se va putea face cu 500 de milioane de doze de vaccin în toată Europa.

„Este evident că nu va posibil să fie vaccinată toată lumea, însă vom începe cu cele mai expuse categorii, cum ar fi persoanele în vârstă şi lucrătorii din sănătate, ceea ce va începe să blocheze punţile de transmitere”, a mai spus directorul EMA.

Bilanțul cazurilor de infectare cu noul virus în România

Conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 14 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 353.185 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, 239.051 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.434 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More