Connect with us
Virgil Musta: Aerul condiționat poate fi o sursă de contaminare

Sanatate

Virgil Musta: Aerul condiționat poate fi o sursă de contaminare

Virgil Musta a declarat la DIGI24 că aparatele de aer condiționat pot dăuna grav sănătății și pot fi implicit o sursă de contaminare. Nu este suficient doar să fie spălate filtrele acestora ci igienizate complet. Medicul de la Timișoara spune că filtrele obișnuite nu sunt făcute să separe bacteriile și virușii periculoși precum coronavirus.

Astfel, Virgil Musta recomandă ca în spațiile închise unde se folosește aerul condiționat pe timpul verii masca trebuie purtată obligatoriu pentru că majoritatea aparatelor nu sunt dodate cu filitre speciale, care sunt foarte scumpe. În cazul celor casnice este recomand să fie utilizate echipamente de sterilizarea aerului.

Lampile de sterilizare ar fi indicate pentru igienizarea spațiilor, atât din magazine cât și de acasă. Lămpile ultraviolete sunt periculoase pentru că trebuie folosite în lipsa prezenței oamenilor în încăperile respective.

Virgil Musta a mai declarat la DIGI24 ca încăperile trebuie aerisite bine și astfel, riscul de contaminare devine mai scăzut.

Aerul condiționat cu filtru pentru bacterii și virusuri este destul de scump, folosirea lui casnică în cazul casnic nu este atât de periculoasă, dar în momentul în care o persoana infectată întră în încăpere riscul este mare de contaminare mai ușor din cauza aerului suflat.

Purtarea mănușilor trebuie făcută corect

Doctorul Virgil Musta a explicat că foarte mulți oameni poartă degeaba mănuși și măști de protecție. În cazul mănușilor purtarea lor este anulată în momentul în care ducem mâinile la gură. De asemenea doctorul insistă că acestea trebuie schimbate și că sunt de unică folosință.

Masca de protecție trebuie asezată corect pe gură conform tipului de mască cumpărat și indicațiilor date de producător, care se regăsesc pe cutia produsului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top