Connect with us
Virgil Musta, anunț îngrijorător: "Practic, a revenit pandemia!"

Sanatate

Virgil Musta, anunț îngrijorător: „Practic, a revenit pandemia!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate.  În acest context, medicul Virgil Musta susține că datele din ultimele cifre arată că, practic, pandemia de coronavirus s-a reîntors în țară.

Virgil Musta, anunț îngrijorător: „Practic, a revenit pandemia!”

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți de coronavirus în România, susține că situația este una îngrijorătoare, având în vedere că numărul de cazuri este într-o creștere continuă, de peste 300 de cazuri, și deja spitalele sunt sufocate de pacienții tot mai mulți zilnic. El susține că, după relaxare, era așteptată o o oarecare modificare a infectărilor, însă nimeni nu se gândea că pandemia ar putea reveni la același nivel de la început.

De altfel, el atrage atenția românilor și îi atenționează în ceea ce privește sistemul nostru de sănătate, care cu greu face față acestei provocări. În acest moment, există deja mai multe spitale din Brașov, Constanța sau București care nu mai au locuri pe Secțiile de Terapie Intensivă și cazurile critice de pacienți sunt și ele în creștere. El le sugerează românilor să fie în continuare responsabili, să respecte măsurile de prevenire și să se gândească că, deși suferă mutații, virusul este un pericol pentru toți și ne afectează în aceeași măsură.

„Se întâmplă în spitale din Brașov, Constanța, București. Sperăm să nu ajungem în situația Italiei unde sistemul sanitar a fost copleșit de cazuri. Virusul este același și niciodată nu am considerat că este un virus mai slab în anumite zone. Deși e posibil să sufere mutații genetice, trebuie să înțelegem că singura noastră șansă este să ne ferim, să prevenim infecția. Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu suntem responsabili și precauți.”, a declarat Musta.

Medicul îi roagă pe români să înțeleagă că renunțarea la mai multe restricții nu înseamnă libertate totală și că trebuie să respecte în continuare măcar măsurile minimale de prevenire a infectării cu coronavirus: păstrarea distanțării sociale, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștii de protecție sau spălarea cât mai des a mâinilor.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. feminism toxic pt feminitate

    2020-07-03T14:56:29+03:00 at 14:56

    Pacat ca dl. Musta a renuntat la medicina si a devenit trompeta plandemiei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top