Sanatate

Virgil Musta, semnal de alarmă pentru români: „Vom ajunge în situația Italiei în două săptămâni!”

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile. În acest context, medicul Virgil Musta îi avertizează pe români și le transmite că suntem pe punctul de a ajunge în situația Italiei.

Virgil Musta, semnal de alarmă pentru români: „Vom ajunge în situația Italiei în două săptămâni!”

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți de coronavirus în România, susține că situația este una îngrijorătoare, având în vedere că numărul de cazuri este într-o creștere continuă. El a declarat că se menține un trend ascendent de mai bine de două săptămâni, ceea ce reprezintă o amenințare pentru sistemul medical care deja este sufocat de creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă.

Chiar dacă pacienții cu forme ușoare de Covid-19 pot fi tratați la domiciliu, cei în stare gravă au nevoie de spitalizare și de atenția medicilor, trebuie internați doar în secții specializate de Terapie Intensivă, iar multe centre de acest fel deja au depășit capacitatea maximă.

Astfel, medicul Virgil Musta îndeamnă populația să respecte în continuare măsurile de siguranță împotriva infectării cu SARS-CoV-2 și să aibă o atitudine responsabilă pentru a evită o eventuală tragedie ca în țări precum Italia sau Franța, care s-au confruntat cu mari dificultăți și au trecut printr-o criză sanitară de proporții.

„Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți.”, a adăugat el.

În ceea ce privește cel de-al doilea val de coronavirus, el susține că acesta este prezent deja în anumite zone, în sensul că acestea, după perioada critică de la început au cunoscut un interval de timp în care pandemia părea că încetase, după care cazurile de Covid-19 au izbucnit din nou, la o intensitate chiar mai mare.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More