Connect with us
Zeci de cadre medicale pleacă în Republica Moldova pentru a lupta cu coronavirusul

Sanatate

Zeci de cadre medicale pleacă în Republica Moldova pentru a lupta cu coronavirusul

Solidaritatea din domeniul medical este un lucru frumos care se întâmplă în plină criză de pandemie. Astfel, o echipă formată din 42 medici și asistenți medicali pleacă joi pentru o perioadă de 15 zile în Republica Moldova. Aici îi vor ajuta pe medicii basarabeni în lupta cu noul coronavirus.

Zeci de cadre medicale pleacă în Republica Moldova pentru a lupta cu coronavirusul

Echipa este formată din medici și asistenți medicali având specializări în următoarele domenii: anestezie, terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, medicină internă.

Cadrele medicale vor acorda asistență medicală și de asemenea, îngrijire pacienților depistați pozitiv cu coronavirus. De asemenea, vor participa în misiuni de instruire a personalului medical aflat în unitățile sanitare de acolo.

Echipa medicală formata din români vor merge în localitățile Chișinău, Cahul și Bălți. Transportul va fi făcut cu mijloacele de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Echipamentele de protecție destinate echipei medicale vor fi asigurate de IGSU pentru întreaga durată a misiunii. Echipamentele vor conține: măști, combinezoane, mănuși, viziere.

La sfârșitul misiunii, 10 sisteme de izolare si transport al personalului contaminat cu agenți biologici vor ajunge în Republica Moldova. Acestea sunt o donație a Ministerului Apărării Naționale.

Situația în Republica Moldova

În acest moment în Republica Moldova s-au înregistrat 3.771 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 111 de decese cauzate de acest virus și 1.114 persoane vindecate și externate. Din totalul de cazuri, 431 de cazuri se află în Transnistria.

Dintre persoanele infectate 237 de persoane se află în stare foarte gravă, 24 sunt conectați la respirație artificială. 566 au o stare medie de gravitate, iar restul sunt în stare satisfăcătoare. De asemenea, în spital se mai află 72 de copii infectați cu coronavirus care au gravitate medie și satisfăcătoare, iar un singur copil este în stare gravă.

„În total, sunt confirmate 960 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-236, asistenţi medicali-344, felceri-58, paramedici- 1, farmacişti-15, personal auxiliar-306 persoane,” conform Msmps.gov.md.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top