Connect with us
Spray nazal ce ar putea opri coronavirusul să ajungă în plămâni

Sanatate

Spray nazal ce ar putea opri coronavirusul să ajungă în plămâni

Conform Daily Mail, un spray nazal ar putea să ajute oamenii să nu se contamineze cu coronavirus. Persoanele care îl folosesc pot împiedica virusul să ajungă în plămâni, conform unui studiu de laborator condus de oamenii de știință britanici.

Spray nazal ce ar putea opri coronavirusul să ajungă în plămâni

Medicamentul se numește Neumfil și a fost inițial dezvoltat sub forma unui tratament pentru gripă și alte probleme respiratorii. Cercetătorii l-au testat și ar putea fi eficient și conta coronavirusului.

În Scoția, la Universitatea St. Andrews s-a condus un studiu care a relevat că Neumfilul oprește coronavirusul să se atașeze la celule existente în sistemul respirator. Acest spray nazal blochează virusul de la interacțiunea cu receptorii ACE-2 prin intermediul căruia Covid-19 intră în organismul uman.

Alți cercetători au sugerat că fix acesta este motivul pentru care fumătorii au dezvoltat forme mai ușoare a bolii. Speculațiile susțin că nicotina reduce numărul receptorilor ACE-2 și blochează virusul să intre în organism.

Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews a declarat:

„Antiviralele clasice atacă o parte a virusului, în timp ce medicamentul nostru oprește virusul să intre în celule. Il vedem administrat ca un spray nazal, care ar trebui administrat săptămânal sau o dată la două zile.”

Deși au primit rezultate promițătoare, cercetătorii vor întâi să înceapă testarea pe animale și mai târziu pe oameni. De aceea, acest medicament ar putea deveni disponibil abia în prima parte a anului următor.

Nu numai în Scoția se testează un medicament pentru blocarea virusului. În Japonia se discută despre aprobarea în curând tratamentul cu antiviralul Remdesivir pentru pacienții cu Covid-19.

Premierul japonez a declarat:

“Autorizarea farmaceutică (a Remdesivir, n.r.) va fi posibilă în scurt timp.”

În mod separat, un oficial guvernamental a afirmat că medicamentul va fi aprobat în luna mai pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. Conform Agerpres, Remdesivir a fost dezvoltat de o companie americană Gilead Sciences Inc pentru tratarea bolii Ebola.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top