Connect with us
Sarmizegetusa este cel mai nou avion din flota TAROM. Aeronava Boeing 737-800 a fost cumpărată recent și prezentată oficial miercuri.

Știri

“Sarmizegetusa”, cel mai nou avion din flota TAROM, prezentat oficial

TAROM a prezentat miercuri dimineața avionul Boeing 737-800, cumpărat recent și denumit „Sarmizegetusa”. Prezentarea s-a făcut în prezența premierului Sorin Grindeanu, a lui Liviu Dragnea, a miniștrilor Transporturilor și Internelor, dar și a ambasadorului SUA, Hans Klemm.

Ministrul Transporturilor a semnat în urmă cu două săptămâni contractul de achiziţie a două aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom. Avionul  “Sarmizegetusa” a survolat demonstrativ deasupra aeroportului.

Cele două aeronave sunt achiziţionate în leasing pe o perioadă de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumpărare a venit după ce două Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom în cursul anului trecut.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

Citește și: TAROM lansează oferta “Avioane noi, hai si voi, tarif unic 92*”

foto: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top