Connect with us
Sase mistere despre vise, deslusite. Putem sa vedem viitorul in timp ce dormim?

Știri

Şase mistere despre vise, desluşite. Putem să vedem viitorul în timp ce dormim?

Şase mistere despre vise, desluşite. Putem să vedem viitorul în timp ce dormim?

Suntem fascinaţi de propriile vise, iar de cele mai multe ori nu avem nici cea mai mică idee despre ce reprezintă ele. Mulţi dintre noi nici măcar nu ne amintim ce am visat peste noapte.

Experţii spun însă că ar trebui să acordăm o mai mare atenţie asupra a ceea ce visam, mai ales că prin ele ne putem îmbunătăţi viaţă.

Citeşte şi LUNA nouă în Balanță! Schimbări majore, două femei din zodiac își înșală jumătatea

“Fiecare vis pe care îl avem reprezintă o problema cu care ne confruntăm în viaţă de zi cu zi. Dacă am acordă mai multă atenţie viselor, am observă că ele ne dau tot felul de indicii pentru a rezolva ceea ce ne frământă”, spune doctorul Gayle Delaney.

Specialiştii au reuşit să descifreze câteva dintre misterele legate de vise. Iată care sunt:

De ce nu ne putem aminti ce am visat?

“Visam de mai multe ori pe noapte, chiar dacă nu ne amintim acest lucru”, susţine Michael Breus, autorul cărţii “The Sleep Doctor’s Diet Plan: Lose Weight Through Better Sleep”.

Dacă va treziţi imediat după ce aţi visat mai multe vise, atunci e posibil să va amintiţi măcar unul dintre ele. Însă dacă moţăiţi între două vise, atunci cu siguranţă nu va veţi mai aminti nimic.

Dacă visaţi în orele dimineţii, şansele să va amintiţi ce aţi visat sunt mai mari

Cum visele va pot ajută să rezolvaţi diverse probleme din viaţă reală, specialiştii consideră că e bine să ne amintim ce visam. Sfatul lor este acela de-a avea mereu pe noptieră un creion şi o hârtie. Imediat ce ne trezim trebuie să scriem repede pe foaie tot ce ne amintim.

Este adevărat că nu ne vedem niciodată propria persoană în vis? Specialiştii spun că nu.

“În cei 30 de ani de experienţă mulţi dintre clienţii mei s-au văzut în propriile vise”, spune doctorul Delaney.

E drept că de multe ori nu arătăm la fel că în viaţă reală. De exemplu, dacă va visaţi cu înfăţişarea Angelinei Jolie nu înseamnă că va doriţi să fiţi ea. Poate reprezenta o parte din personalitatea voastră, iar visul încearcă să va arate asemănările dintre voi şi actriţa.

“Creierul trimite un mesaj. Şi anume acela că aveţi calităţi comune cu Angelina şi faptul că aveţi aceleaşi aspiraţii cu ea”, spune medicul.

Cum putem scapă de coşmaruri?

Cam 8% dintre adulţi au coşmaruri, printre care acela că sunt urmăriţi sau se îneacă.

“Stresul de zi cu zi e responsabil pentru visele urâte. Ele reprezintă felul în care organismul procesează stresul”, spun specialiştii.

“Dacă coşmarurile sunt prezente noapte de noapte, trebuie să mergeţi la medic. Ele pot fi provocate şi de anumite medicamente. Un specialist va poate ajută să scăpaţi de ele”, notează medicii.

Cea mai cunoscută metodă este terapia reversibilă, adică pacientul trebuie să îşi transforme coşmarul într-un vis frumos. Mai exact, îşi scrie pe o foaie coşmarul, apoi începe să se gândească cum să-l transforme. De exemplu, dacă visează că este într-o apă plină cu rechini, să încerce să transforme rechinii în delfini şi să se gândească la această imagine 5 minute dimineaţă şi înainte de culcare.

De ce par visele atât de reale. De ce plângem sau râdem atunci când visăm?

Acest lucru se întâmplă pentru că activitatea creierului este foarte intensă, la fel că atunci când nu dormim. Există anumite zone ale creierului, cum ar fi lobul occipital, care procesează imaginile, dar şi amigdalele, care au legătură mare cu emoţiile, care sunt extrem de active în timpul somnului. Tocmai de aceea visul pare extrem de real.

Citeşte şi ŞOCANT! O femeie obeză a ucis o fetiță, după ce s-a aşezat peste ea până a sufocat-o

Pot visele să prezică viitorul?

Mulţi dintre noi visam moartea unei rude sau despărţirea de partener. În realitate aceste vise reprezintă lucrurile de care ne temem cel mai mult. Ele nu prezic viitorul. Dacă în schimb visaţi că aveţi probleme de sănătate, luaţi-le în serios. De multe ori corpul ne trimite mesaje că e o problema ce trebuie tratată.

Ce însemna dacă visam un alt bărbat

“Dacă îl visaţi pe fostul iubit sau pe un coleg de serviciu, asta nu înseamnă că va doriţi ceva cu el din punct de vedere sexual”, spune medicul Barrett. Visele cu tentă sexuală reprezintă faptul că va doriţi ceva ce persoană respectivă are sau sunteţi nostalgici după anumite trăiri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top