Categorii Știri

Scad facturile la energie cu până la 2%

Scad facturile la energie cu până la 2%, este vestea care va bucura toți românii. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică (AFEER), Ion Lungu. Explicația preconizatei scăderi stă în diminuarea tarifelor la nivelul distribuitorilor de energie.

Scad facturile : veste bună în prag de sărbători

„Costurile cu distribuția și transportul reprezintă circa o treime din totalul facturii la consumator. Astfel că reducerea acestor tarife cu până la 9% s-ar reflecta în proporții de cel mult 1-2% în factura de curent electric. Aceste reduceri, de pe lanțul de la producător la consumator, au mai mult rolul de a stabiliza piața de energie.”, a spus Ion Lungu.

Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat scăderea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice la operatorii de distribuție concesionari pentru anul 2017.

Citește și: Vești bune pentru românii din DIASPORA! De ce taxe scapă

ANRE prevede rezultate pozitive în urma scăderilor la tarife

„Analizele și calculele efectuate permit o scădere a tarifelor de până la 9%.”, confirmă inclusiv ANRE într-un comunicat.”

„Apreciem că scăderea tarifelor specifice de distribuție va avea un impact favorabil pentru utilizatorii serviciului de distribuție. Atât cei casnici cât și noncasnici, de pe teritoriul întregii țări, vor beneficia de pe urma scăderilor. Totodată, inițiativa va avea un efect antiinflaționist, care se poate regăsi în diminuarea costurilor agenților economici consumatori de energie electrică.”, se arată în același comunicat.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More