Connect with us
Școala nu poate începe până în septembrie. O spune un profesor cu 35 de ani experiență

Știri

Școala nu poate începe până în septembrie. O spune un profesor cu 35 de ani experiență

Un profesor cu 35 de ani experință și-a pus părerea despre redeschiderea școlilor pe rețelele de socializare. Acesta are argumente pertitente pentru a susține faptul că reluarea cursurilor nu ar trebui făcută până în luna septembrie a acestui an. El este de părere că elevii, mai laes cei din clasele mici, nu vor putea să respecte toate regulile impuse de autorități în unitățile de învățământ.

Școala nu poate începe până în septembrie. O spune un profesor cu 35 de ani experiență

Un profesor de matematică din România trage un semnal de alamră pentru toate persoanele care speră ca școlile să fie redeschise odată cu ridicarea restricțiilor în țara noastră. După părerea sa, anul școlar ar trebui să se închidă fără ca școlile să mai fie redeschise. Elevii ar putea merge din nou la școală în luna septembrie, însă și atunci cu mare precauții.

Profesorul Radu Prisăcaru a postat un mesaj pe Facebook în care își spune părerea sinceră despre deschiderea școlilor.

”Reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ nu se poate face mai devreme de luna septembrie, şi atunci, cu prudenţă. Motivul? Protecţia elevilor, a familiilor lor şi a cadrelor didactice. Şcolile pot asigura igiena corespunzătoare a spaţiilor, în cele mai multe cazuri. Măşti? Zilnic, pentru toată lumea, mă îndoiesc că pot asigura…

Şi chiar dacă ar fi posibil: copiii, mai ales cei mici, vor să se atingă, vor să te atingă. Aleargă, se joacă împreună. Nu poţi să-i struneşti, orice ai face! Să nu-mi spuneţi că vor alerga cu masca pe figură…

Un singur copil transmiţător, poate aduce boala în familiile altor câteva sute, la părinţi, la bunici. O poate transmite şi cadrelor didactice. Astfel, în doar câteva zile, obţinem o ţară de infectaţi, cu lucrurile scăpate de sub control”, a scris profesorul pe rețeaua de socializare.

Așa cum era de așteptat, profesorul de matematică are și o soluție pentru ca mediile să poată fi încheiate și anul școlar să poată fi încheiat: mediile pe semestrul II să poată fi încheiate chiar și cu o notă, două, fără teză. El a oferit o soluție chiar și în privința examenelor pe care atâția elevi le așteaptă cu mari emoții.

”Acolo unde elevul nu are nicio notă, se poate dubla media pe primul semestru sau se poate găsi o formulă viabilă. Examenele de evaluare Naţională sau Bacalaureat trebuie suspendate în acest an. Media de admitere se poate lua media ultimilor 4 ani”, mai spune profesorul.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top