Connect with us
Din cauza gerului și a viscolului nu se fac ore luni și marți ( 9 și 10 ianuarie) în școlile și liceele din mai multe județe ale țării.

Știri

Școlile și liceele în care nu se fac ore luni și marți – Lista pe județe

Din cauza gerului și a viscolului puternic din ultima perioadă, nu se fac ore luni și marți în școlile și liceele din mai multe județe.

Situația școlilor din țară pe 9 ianuarie 2017

Update, ora 16:51: În data de miercuri, 11 ianuarie, două unități școlare rămân închise, respectiv în Sibiu și Alba.

Update, ora 9:24: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că azi se va lua o decizie cu privire la ziua de miercuri. Astfel, în cursul zilei de azi se decide dacă școlile rămân închise și marți.

Update, ora 8:30: Ministerul Educației Naționale a transmis un mesaj către toate inspectoratele școlare. Se solicită luarea măsurilor urgente în localitățile unde vremea este nefavorabiă.

„Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate. Până în acest moment, hotărâri în acest sens au fost luate în Capitală și în județul Ilfov, unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele școlare au stabilit suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie.”, se anunță pe site-ul Ministerului Educației Naționale.

Situația școlilor din țară pe 8 ianuarie 2017

Update, ora 20.03: Conform ultimul anunț al Ministerului Educației, în 21 de județe și în București, școlile sunt închise luni. În alte șapte județe, cursurile școlare sunt suspendate parțial. De asemenea, şcolile vor fi închise în 15 judeţe şi în Bucureşti în ziua de marți. Tot marţi, cursurile vor fi suspendate parţial în alte trei judeţe, iar miercuri în două judeţe.

Luni, 9 ianuarie, cursurile sunt suspendate în totalitate în judeţele Bacău, Olt, Iaşi, Neamţ, Timiş, Galaţi, Maramureş, Brăila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botoşani, Buzău, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Vrancea, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

De asemenea, cursurile vor fi suspendate parţial în judeţele Sibiu (o unitate de învăţământ), Prahova (o unitate de învăţământ), Alba (10 unităţi de învăţământ), Mureş (trei unităţi de învăţământ), Cluj (două unităţi de învţământ), Hunedoara (patru unităţi de învăţământ), Dâmboviţa (o unitate de învăţământ), potrivit unei situaţii înregistrate la Ministerul Educaţiei duminică, la ora 18.30.

Marţi, 10 ianuarie, nu se fac ore în județele: Bacău, Olt, Iaşi, Neamţ, Timiş, Galaţi, Maramureş, Dolj, Suceava, Botoşani, Buzău, Ialomiţa, llfov, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Tot marţi, cursurile vor fi suspendate parţial în judeţele Sibiu (o unitate de învăţământ), Alba (cinci unităţi de învăţământ), Hunedoara (patru unităţi de învăţământ).

Miercuri, 11 ianuarie, vor fi închise doar două şcoli, una din judeţul Sibiu şi una din judeţul Alba, potrivit Ministerului.

Update, ora 15.30, 8 ianuarie: Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că s-a luat decizia ca școlile să fie închise în zilele de 9 și 10 ianuarie 2017, după cum urmează:

Luni vor fi suspendate cursurile la nivelul a 20 judeţe: Botoşani, Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Maramureş, Neamţ, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti, potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, marţi vor fi întrerupte cursurile în 16 judeţe dintre cele 20 menţionate anterior şi municipiul Bucureşti, excepţie făcând judeţele Călăraşi, Giurgiu, Tulcea şi Vaslui.

În funcție de starea vremii, autoritățile vor decide dacă se învață miercuri, joi și vineri.

Actualizări cu privire la situația școlilor sunt disponibile și pe site-ul Ministerului Educației.

Știre inițială

Vineri, primarul Gabriela Firea a anunțat că elevii din București nu merg la școală pe 9 și 10 ianuarie 2017.

„Am luat decizia și cu domnii primari de sectoare ca luni și marți să nu fie deschise grădinițele, creșele, școlile și liceele.  Informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade. Pericol pentru copii, profesori, părinți, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acționează în continuare și în această noapte, și sâmbătă, și duminică și circulația va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile”, a declarat Gabriela Firea la Centrul de comandă al Poliției Municipale.

Citește și: Gabriela Firea anunță că studenții de la Politehnică și Agronomie nu fac cursuri luni și marți

Județele în care nu se fac ore luni și marți

Nici elevii din județul Ilfov nu fac ore luni și marți, după decizia luată de prefectul județului.

Nu se fac ore nici în județul Călărași luni. Temperaturile vor coborî până la minus 25 de grade. Decizia a fost luată de conducerea ISJ Călărași.

Totodată, școlile și grădinițele din județele Buzău și Vrancea sunt închise în zilele de luni și marți, după atenționarea cod galben de ger, emisă de ANM. Această decizie a fost luată și în județul Vrancea.

Nici in Ialomița elevii și preșcolari nu vor merge la școală sau la grădiniță în zilele de luni și marți. Căderile masive de zăpadă au făcut multe drumuri impracticabile.

Citește și: Vacanțe școlare 2017 – Când începe vacanța intersemestrială

Cursurile celor peste 700 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vaslui vor fi, cel mai probabil, suspendate, luni, din cauza intemperiilor, a anunţat, sâmbătă, prefectul Isabel Bogdan. Mai mulţi primari din judeţ au transmis deja către Prefectură că vor prelungi vacanţa elevilor şi preşcolarilor cu o zi.

Unităţile de învăţământ din Constanţa şi Tulcea vor fi închise în zilele de 9 şi 10 ianuarie. Măsura a fost luată după ce în aceste judeţe a nins viscolit mai bine de 24 de ore. Mai multe drumuri sunt impracticabile.

Edu. ro a anunțat că nici elevii din Teleorman, Botoșani nu fac ore în primele două zile ale săptămânii. La fel și elevii din județele Dolj și Suceava. În Giurgiu, copiii vor sta acasă luni.

Orele pierdute vor fi recuperate ulterior, conform unui calendar stabilit de inspectoratele școlare sau de unitățile de învățământ. Miercuri, cursurile ar trebui să se reia, dacă vremea va permite acest lucru.

Universități in care nu se fac cursuri

Totodată, următoarele instituții de învățământ superior au decis suspendarea cursurilor în 9 și 10 ianuarie 2017:

Universitatea „Ovidius” din Constanța
Universitatea Maritimă din Constanța
Universitatea Politehnica din București
Universitatea Tehnică de Construcții din București
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București
Universitatea Emanuel din Oradea

 

1 Comment

1 Comment

  1. caltoi

    2017-01-10T01:44:49+02:00 at 1:44

    buna ideea sa se suspende cursurile pana pe 16 ianuaeie 2017 la ce sa scoti copii din casa pe asemenea geruri de -20 de grade

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top