Connect with us
Cu ce se ocupă Adrian Streinu-Cercel după demitere: noua viață

Știri

EXCLUSIV Scrisoare deschisă și prima reacție a Dr. Streinu Cercel

Doctorul Streinu Cercel a fost dur criticat de politicieni și public dupa ce a publicat un plan în care dorea să izoleze persoanele vârstnice timp de 3 luni după starea de urgentă.

SCRISOARE DESCHISĂ STREINU CERCEL

Scrisoare deschisă

În ultimele zile, am fost întrebat de ce nu reacționez, în contextul în care am fost ținta unor atacuri fără precedent, urmare a interpretării eronate și tendențioase a documentului intitulat „Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID-19”. Pentru că situația continuă să fie prezentată distorsionat, fac următoarele precizări.

Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei ca o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc și a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariția sa în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluția epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate.

Majoritatea materialelor apărute în presă pe această temă oferă o interpretare distorsionată și malițioasă a măsurilor propuse în acest draft. De exemplu, mesajul din presă legat de „carantinarea forțată” a persoanelor vârstnice, este profund eronat. Conceptul din materialul original specifică recomandarea ca vârstnicii să fie protejați prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeași vârstă: „indiferent cum se cheamă conceptul „casă” – propria locuință, locuința de vară, apartament închiriat etc., respectiv dacă nu au unde – instituționalizați prin rechiziționare de hoteluri etc”. De aici reiese clar că intenția era de protecție a persoanelor vârstnice care au nevoie de această protecție socială, nicidecum ideile tendențioase apărute recent în presă. Acesta fiind doar un exemplu de interpretare distorsionată a ideilor din acest material.

Modul în care a fost discutat acest document în spațiul public este un exemplu clar de fake news, măsurile fiind prezentate ca propuneri pentru perioada de relaxare, în condițiile în care, din textul materialului se poate vedea cât se poate de clar că el se adresa etapei de trecere de la transmiterea locală spre cea comunitară.

Consider că prezentarea distorsionata în presă a acestor informații a fost făcută cu scopul evident de a induce panică în segmentul de populație cel mai expus, cu posibile consecințe nefaste în ceea ce privește aderența populației la măsurile întreprinse până acum. În contextul actual, propagarea unor informații false cu scopul vădit al dezinformării populației este extrem de periculoasă.

Așa cum am menționat în mai multe rânduri, măsurile luate până acum au fost cele mai potrivite pentru țara noastră, iar încercarea de a induce informații false poate duce în pericol rezultatul eforturilor depuse până în acest moment.

Având în vedere perioada dificilă prin care trecem – pandemia SARS-CoV-2 – reiterez importanța ca în aceste momente eforturile noastre, ale tuturor, să fie concentrate asupra îngrijirii pacienților și prevenirii îmbolnăvirilor. Sunt aici pentru dumneavoastră, așa cum am fost și până acum .

Vă asigur de întreaga mea considerație,

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel     23.04.2020

Scrisoare deschisă streinu cercel

Scrisoare deschisă streinu cercel

Știre în curs de actualizare.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

12 Comments

12 Comments

  1. cetateanul turmentat

    2020-04-24T15:52:33+03:00 at 15:52

    dar dspre bolile inventate pt a lua mai multi bani de la casa de asigurari de sanatate nu spuneti nimic dl profesor si manager sau despre ,,cumparati acel medicament (tamiflu) ca este cel mai bun?ca doar firma car il comercializeaza doneaza bani fundatiei mele? uite cum un om isi calca in picioare munca prin care a ajuns ce a ajuns murdarindu-se cu tot felul de treburi dubioase, dezamagindu-i pe multi mai putin pe fiica dvs , care fara a avea un pacient este platita la siptalul dvs privat multumim nu avem nevoie nici de lamuriri nici de sfaturi de la oameni care au tupeul sa ceara in public ca achizitiile din aceasta perioada sa nu fie anchetate pt ca indiferent cum au fost facute sunt .,,justificate,, hai s….r!

    • Vasile Andrei

      2020-04-25T13:23:32+03:00 at 13:23

      Daca esti turmentat nu mai scrie.

  2. Wiltis

    2020-04-24T11:11:29+03:00 at 11:11

    Văzând draftul în discuție, mi-am dat seama că manevra ministrului sănătății, susținută de președinte, avea un singur scop:
    crearea unei atmosfere generale anti-Streinu, care să justifice, în fața celor mulți, demiterea acestuia!
    Asta nu înseamnă că sunt de acord cu carantinarea – indiferent de grupă de vârstă sau de formă.
    A face previziuni cu privire la orice boală, E ‘CURATĂ’ CRIMĂ! Băgând astfel frica în Sufletele oamenilor, celor mai mulți le provoci PANICĂ. Panica e o formă acută a fricii, care DOBOARĂ SISTEMUL IMUNITAR, făcându-i VULNERABILI LA ORICE TIP DE INFECȚIE!!! Iar dacă starea de frică persistă prea mult timp, mulți se vor alege și cu un CANCER de toată ‘frumusețea’!
    Mama Natură are propriile ei Legi, de care, din păcate, medicina nu ține cont. Și sunt sigur că sunt mulți medici bine intenționați, cum cred că e și dr. Streinu, dar școala medicală e cea care i-a îndrumat greșit. În general, ei cred că le fac un bine oamenilor, inducându-le frica de moarte, în caz că nu le respectă indicațiile terapeutice. Dar abia așa le complică existența, nelăsându-i SĂ SE BUCURE DE VIAȚĂ!!! Prin astfel indicații, în loc să le dea ÎNCREDERE ÎN PUTEREA DE AUTO-VINDECARE a organismului, îi face clienți siguri ai marilor concerne farmaceutice, ale căror profituri cresc an de an! În plus, sunt și medici VÂNDUȚI, care – ÎN MOD CONȘTIENT – UMFLĂ REȚETELE, căci astfel le cresc și recompensele din partea producătorilor… Iar CAS-ul achită rețetele cu ochii închiși! Problema majoră e SISTEMUL DE AȘA ZISE GRATUITĂȚI (rețete compensate), care, de fapt, le asigură producătorilor venituri garantate din buzunarele tuturor cetățenilor, inclusiv ale celor care o viață întreagă nu au folosit serviciile medicale! Dar cel mai mare rău pe care îl fac oamenilor… ‘mai slabi de înger’ (și sunt mult prea mulți), ÎI FACE SĂ FIE IRESPONSABILI FAȚĂ DE SĂNĂTATEA PROPRIEI MINȚI ȘI A PROPRIULUI TRUP! Dacă ar trebui, ca la farmacie, să scoată bani din buzunar, pentru a achita rețetele la valoarea lor întreagă (nu… reală), ar mai fi aglomerate spitalele, cabinetele medicale și laboratoarele de analize? Nu, pentru că s-ar gândi de 10 ori, înainte de a-și face rău singuri!!!
    Dar, ca să n-o mai lungesc, iată ce se petrece, de fapt, în lume, cu această isterie, care DISTRUGE TOTUL:
    SĂNĂTATE, RELAȚII INTERUMANE, ECONOMIE, ETC.!!!
    https://drive.google.com/file/d/1-KjWvl98dMbbQg46YyfGWAs-E6zEuYyF/view?usp=sharing

  3. Vasile

    2020-04-24T10:17:38+03:00 at 10:17

    Poate a fost ca la revolutie in 1989. Nu au iesit numarul de morti estimati !!!!

  4. Emil

    2020-04-24T07:51:59+03:00 at 7:51

    Nu contest inteligenta domnului Cercel dar înțelepciunea lui lasă de dorit. Asta seara l-am văzut din nou la latrina cu masca și comentând împreună cu libidinosul răspopit . Cînd alegi în viața o asemenea cale ,alaturi de apărători infractorilor înseamnă că ai o piesa lipsa . Ce vrea acum ? Vrea să dreagă busuiocul ? Cînd debitezi asemenea timpenii dezvăluie gindireata că om .

    • Gogu

      2020-04-24T14:47:28+03:00 at 14:47

      De ce crezi ca ar trebui sa impartaseasca toata lumea opinia ta de o inteligenta indoielnica?

  5. Doru Sten

    2020-04-24T01:39:27+03:00 at 1:39

    Prof. Dr. Streinu Cercel să își amintească totuși șiragul de estimări eronate pe care îl poartă cu seninătate de la ,, pandemiile” anterioare : estimări de zeci de mii de morți în România, de gripă porcină, milioane de români bolnavi de gripă aviară, apoi banii statului aruncați pe importurile de vaccin anti-H1N1 care a fost returnat la DSP-uri din lipsă de solicitanți… Iar bolnavii și morții de porcină se încăpățânau să existe ! Și bâlbâielile cu spirtul care nu este bun ca dezinfectant pentru coronavirus, masca sanitară nu este bună , apoi sunt bune… Ciorna ( căreia îi zicem acum draft ! )cu +65 ani – izolare arată un mod de gândire plin de dispreț, nu de grijă. Uită dl. Prof. Dr. Streinu Cercel că la anu’ va fi și el între cei pe care acum vrea să-i separe de familii, să-i închidă în lagăre ca pe ciumați, că va intra în categoria +65.

    • Herlitska

      2020-04-24T23:48:01+03:00 at 23:48

      Profesorul nu ar trebui să dea explicații, el a lăsat loc de bună ziuă pe parcursul vieții și a carierei, nu suntem noi in măsura să judecăm!

  6. Cami

    2020-04-23T23:56:22+03:00 at 23:56

    Si cei care stau in aceeasi casa ar fi fost obligati sa plece intr-un azil de unde de multe ori se ia Covid! Oricum batranii cand pleaca din casa lor de multe ori mor.. Dar mai aveati in scenariu si pe cei peste 40 de ani si vaccinuri obligatorii… intelegeti ca dragoste cu forta nu vrem?!

  7. Taranistu

    2020-04-23T22:30:03+03:00 at 22:30

    Cercel băiatule , vei pierde copilul tău Institutul cât de curând , cu tot ajutorul fraților din Orient. Pacat de tine , dar mai grav te vor căuta la oua .’Vezi ca este vizat si Oprescu , dosarele sunt facute , biștarii la interval ca tot vine criza și trbuie noște Moțoci.

  8. Valentina Strauß

    2020-04-23T21:51:06+03:00 at 21:51

    cine sa te creda stimate domnule prof dr. Streinu Cercel?

    Cat timp dumneata ne vinzi gogosi si crezi ca exista pandemie de corona virus nu cred nici un punct si nici o virgula din tot ce afirmi.
    Ai ganduri ascunse si ticaloase s acuma vrei sa o dregi.
    Hai. mai bine spune-ne adevarul ca nu exsta nici un coronavirus, si atunci sincer te cred pe cuvant.

    • Herlitska

      2020-04-24T23:58:13+03:00 at 23:58

      De ce așteptați confirmarea de la profesor, dovediți dumneavoastra ca nu este covit daca asa sustineti, că noi așteptăm de mult să confirme cineva cu credibilitate. Toți știm să ne dăm grozăvia!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top