Connect with us

Știri

Se aplică din 27 aprilie în toată România! S-a dat ordin. Toți șoferii sunt vizați

Se aplică din 27 aprilie în toată România! S-a dat ordin. Toți șoferii sunt vizați

Autoritățile au luat o decizie importantă pentru șoferii din România! Potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, persoanele care dețin roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile vor fi anunțați în curând prin e-mail de expirarea ei.

Mai precis, se introduce posibilitatea ca șoferii să fie notificați, prin e-mail, de termenul de expirare a rovinietei, în urma publicării Ordinului MTI nr. 365/2022 în Monitorul Oficial. Trebuie menționat că notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile.

Totodată, măsurile cuprinse în ordinul apărut recent se vor aplica din 27 aprilie. Decizia a fost luată pentru a reduce numărul amenzilor aplicate, dar și pentru a crește încasările la buget, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) într-un comunicat.

Acordul sau refuzul șoferului de a fi notificat în legătură cu data expirării rovinietei, dar și adresa de e-mail unde se va trimite notificarea, în cazul în care își dă acordul, vor fi furnizate de acesta la cumpărarea unei roviniete. Pentru a se alinia la noile reguli, distribuitorii autorizați vor avea la dispoziție cel mult șase luni de la aplicarea acestora.

„Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”, este scris în ordinul MTI.

În altă ordine de idei, amintim că Clotilde Armand a anunțat într-o postare pe pagina personală de Facebook că vor fi ridicate mașinile care sunt staționate pe treceri de pietoni, spații verzi, sau care blochează parcările de reședință ori nu lasă suficient loc pe trotuar pentru pietoni.

Sunt vizați șoferii din Sectorul 1 al Capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Potrivit acesteia, începând de astăzi, 5 aprilie, mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate.

De asemenea, șoferii care vor să își recupereze autoturismul vor trebui să plătească 425 de lei în primele 24 de ore, iar amenda va creşte cu 25 de lei pentru fiecare zi de depozitare.

Totodată, vor fi ridicate și mașinile staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, sau pe piste de biciclete special amenajate.

„Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc”, a scris edilul.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top