Connect with us
Veste bună pentru pensionari. Anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii

Știri

Se dau bani în plus pe lângă pensie! Se aplică din ianuarie. Este valabil în toată România

Se dau bani în plus pe lângă pensie! Se aplică din ianuarie. Este valabil în toată România

Se dau bani în plus pe lângă pensie! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a venit cu vești foarte bune pentru români. Potrivit lui, anumiți oameni vor primi mai mulți bani de anul viitor.

Se dau bani în plus pe lângă pensie! Se aplică din ianuarie. Este valabil în toată România
În cursul zilei de luni, 19 decembrie, cardurile pentru alimente ale românilor au fost încărcate cu bani pentru masa de Crăciun. 2,4 milioane de români au avut parte de aceste sume.

La o zi după alimentarea cardurilor, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat la Antena 3 că, de anul viitor, plafonul va crește de la 1.500 de lei la 1.700 de lei. Asta înseamnă că mai mulți români vor beneficia de voucherele pentru alimente. Amintim că acestea se acordă o dată la două luni, fiind vorba despre vorba de 250 de lei.

„De la anul, avem plafoanele mărite pentru beneficiarii de vouchere pentru alimente. După cum deja se cunoaște, ordonanța a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial. Respectiv, plafonul a crescut de la 1500 la 1700 de lei.

Voucherele pentru alimente în continuare vor fi acordată o dată la două luni, sunt cei 250 de lei cu care alimentăm cardurile și în cele 27.000 de magazine pe care le avem în rețea se pot face cumpărături pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare și ceea ce în mod obișnuit au cumpărat și până acum”, spune ministrul Marcel Boloș.

Românii vor primi și carduri pentru facturi
De asemenea, ministrul Marcel Boloș a mai vorbit și despre cardurile pentru facturi, cele care urmează să fie distribuie în martie. Acestea urmează să fie încărcate cu câte 700 de lei în martie și 700 de lei în septembrie.

„Am avut în chiar în cursul zilei de ieri și mâine dimineață din nou avem discuție cu Compania Națională Poșta Română pentru ca să clarificăm modul în care vor fi distribuite și tipărite aceste carduri de energie.

Practic, din data de 14 ianuarie vom începe acest proces de tipărire și apoi distribuire către beneficiari, așa cum deja se cunoaște, termenul pe care îl avem pentru prima tranșă este luna februarie pentru ajutorul de încălzire, cu valabilitate până pe data de 30 iunie, respectiv posibilitatea de a face plăți din acest ajutor pentru facturile la energie de către beneficiari.

Deci, practic, cu alte cuvinte, după ce s-au distribuit cardurile pentru energie, cu el şi cu facturile justificative și actul de identitate, se pot deja opera aceste plăți prin Poșta Română către furnizorii de energie, cam din martie”, a mai spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top