Connect with us
Se mai fac Târgurile de Crăciun în 2020? Anunțul oficial al președintelui

Știri

Se mai fac Târgurile de Crăciun în 2020? Anunțul oficial al președintelui

Târgurile de Crăciun sunt anual, în perioada sărbătorilor de iarnă, un prilej de bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Cele mai mari evenimente de acest gen sun organizate la Sibiu, care acum este în carantină, la Brașov, Cluj Napoca, Timișoara, Piatra Neamț și Oradea. Anul acesta, fiind sub semnul pandemiei de coronavirus, toate evenimentele care implică aglomerație au fost interzise. Ce a declarat președintele Iohannis când a fost întrebat dacă se mai fac Târguri de Crăciun în 2020.

Se mai fac Târgurile de Crăciun în 2020?

Din cauza pandemiei de coronavirus, Târgurile de Crăciun nu vor mai fi organizate în 2020. Desfășurarea acestui tip de eveniment este imposibilă și inoportună, a spus șeful statului când a fost întrebat ce se întâmplă cu Târgurile de Crăciun în această iarnă.

Din nefericire pentru iubitorii evenimentului, anul acesta este complet dat peste cap. Au fost interzise toate activitățile care implică aglomerație și imposibilitatea de a menține distanțarea socială.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis, marți, 17 noiembrie 2020.

Ce se va întâmpla de sărbători

Și sărbătorile vor arăta diferit în acest an. Autoritățile au interzis petrecerile, inclusiv tradiționalul Revelion unde foarte mulți oameni ieșeau în stradă, la miezul nopții, cu un pahar de șampanie, ca să marcheze intrarea în noul an.

Evident, sărbătorile își vor urma cursul normal. Crăciunul și Anul Nou va putea fi sărbătorit în casa fiecărui român, dar numai cu familia cu care acesta locuiește. Autoritățile au făcut apel la responsabilitatea românilor, să nu meargă în vizită și să nu cheme rude în vizită de sărbători, să nu facă mese mari cu toată familia, așa cum se obișnuiește anual, tocmai pentru a limita răspândirea virusului.

„Sărbătorile vor avea loc, aşa cum au loc în fiecare an, fiindcă sunt sărbătorile noastre. Însă, în acest an, vor fi sub semnul pandemiei, asta însemnând că vor trebui respectate toate măsurile care la momentul respectiv sunt în vigoare şi, cu siguranţă, marile petreceri nu vor putea să aibă loc de această dată, cum foarte multe excursii, probabil, nu vor putea fi organizate. Dar Crăciunul vine şi aşa”, a mai precizat șeful statului.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top