Connect with us
Sebastian Ghiță dat în urmărire națională

Știri

Sebastian Ghiță dat în urmărire națională

Sebastian Ghiță a fost dat în urmărire națională. Decizia a venit în aceeași zi în care magistrații ÎCCJ au decis arestarea preventivă în lipsa acestuia.

Sebastian Ghiță a fost dat în urmărire națională

Numele fostului deputat apare pe site-ul oficial al Poliției Române.

„Polițiștii efectuează activități pentru punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă emis, astăzi, pe numele inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian.

La data de 5 ianuarie a.c., Poliția Română a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe numele inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian.

Conform mandatului, magistrații au dispus arestarea preventivă a celui în cauză, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dare de mită, cumpărare de influență, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și șantaj.

Conform Codului de procedură penală, pentru localizarea și prinderea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, a fost dispusă darea în urmărire a acestuia, activitate ce se desfășoară de polițiști, sub supravegherea procurorului competent.”, este comunicatul transmis de Poliția Română.

Sebastian Ghiță este dispărut din data de 21 decembrie 2016. El nu s-a prezentat la DNA unde era chemat în dosarul privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România.

Citește și: Sebastian Ghiță apare într-o nouă înregistrare: „Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite”

În tot acest timp, mai multe înregistrări cu Sebastian Ghiță au fost difuzate la postul său de televiziune, România Tv. În cele două înregistrări, Sebastian Ghiță face acuzate grave. Sunt invocate mai multe nume printre care al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și Traian Băsescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top