Connect with us
Șoferul lui Sebastian Ghiță este audiat la IPJ Prahova. Fostul deputat a fost pierdut de polițiștii care îl filau, luni seara, pe DN1

Știri

Sebastian Ghiță, pierdut de polițiștii de la filaj pe DN1. Șoferul acestuia, audiat la IPJ Prahova

Șoferul lui Sebastian Ghiță este audiat, joi după-amiază, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova. Demersul are loc după ce anchetatorii au constatat că fostul deputat nu s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Ploiești, în baza citației primite.

Șoferul lui Sebastian Ghiță a fost audiat de poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Acesta s-a prezentat la sediul Poliţiei Prahova cu unul dintre autoturismele Mercedes ale fostului deputat.

Fostul parlamentar se deplasa de obicei cu două autovehicule, ambele marca Mercedes, unul de teren şi unul de tip van. Ghiță conducea mașinile și singur, dar se folosea și de șofer. În ultimul timp, fostul deputat mergea mai mult cu şofer, cu autoturismul Mercedes van, care are geamuri fumurii.

Sebastian Ghiță a fost pierdut de polițiștii care îl filau, luni seara, pe DN1. Fostul deputat a accelerat mașina pe care o conducea, atingând o viteză de peste 180 de kilometri pe oră. Echipajul de poliție nu a reușit să țină pasul cu mașina.

Polițiștii de la filaj îl supravegheau pe Ghiță, la cererea anchetatorilor, încă de săptămâna trecută.

La locuința parlamentarului, din cartierul Albert din nordul Ploieștiului, anchetatorii au găsit mașina, însă nu și pe Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță a fost prezent luni la o întâlnire cu conducerea SRI

Conducerea SRI a avut, luni seara, o întâlnire „protocolară” cu foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului. La ședință a participat și Sebastian Ghiță, potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, citat de news.ro.

Procurorii DNA, au emis, miercuri după-amiază, un mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat este dat în consemn la frontieră, dar şi la toate unităţile de poliţie. Polițiștii l-au căutat atât la locuința sa din Ploiești, cât și în alte zone pe care acesta le frecventează, însă nu au reușit să îl găsească. Conform procedurilor, după primirea unui astfel de proces-verbal, procurorii DNA pot cere instanţei emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele celui căutat.

Poliţiștii prahoveni au anunţat joi ÎCCJ că fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune. Sebastian Ghiţă s-a prezentat ultima dată luni la sediul IPJ Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar, potrivit unor surse din Poliția Prahova, citat de news.ro.

Bogdan Micu, avocatul lui Ghiță, a declarat joi că că nu a putut lua legătura cu fostul deputat şi nu are de gând să îl caute, dar îl va reprezenta în continuare la termenele de la instanţă.

Citește și: Sebastian Ghiță a dispărut. DNA Ploiești a emis mandat de aducere pe numele lui, după ce nu s-a prezentat la audieri

Fostul deputat trebuia să se prezinte miercuri la sediul DNA Ploiești, în dosarul cunoscut sub denumirea de Ponta-Ghiță-Blair. Dosarul vizează vizita din 2012 a fostului premier britanic, Tony Blair, în România.  La DNA au mers însă doar avocaţii lui Ghiţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top