Connect with us
Klaus Iohannis, recomandările devin obligatorii, armata iese pe stradă

Știri

Secretul ascuns in certificatul de nastere al lui Klaus Werner Iohannis a iesit la iveala. Nu ti-ar fi trecut prin cap asa ceva

Sunt dezvăluiri incredibile despre Klaus Iohannis. Au ieșit la iveală informații neștiute despre președintele României, dar și despre părinții acestuia.

Au ieșit la iveală detalii neștiute despre președintele României Klaus Iohannis. Ceea ce nu s-a știut până acum despre Iohannis este cum se scrie, de fapt, numele său. Adică cu I sau cu J? Președintele a venit cu lămuriri asupra acestui aspect și a precizat că se scrie cu J, dar un funcționar de la primărie a refuzat să îl scrie așa. În ceea ce îi privește pe părinții președintelui, stabiliți în Germania, numele lor apare cu J.

Iohannis a declarat că nu i se pare necesar să corecteze greșeala funcționarului.

„Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, scrie b1.ro.

„Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă cetățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, a precizat Iohannis.

Ce nu se știe despre părinții lui Iohannis

Părinții lui Iohannis, Susanne și Gustav Heinz Johannis, sunt sași transilvăneni, dar stabiliți în Germania, încă din 1992. Amândoi sunt pensionari și locuiesc la Würzburg, în Bavaria.

Cu siguranță că Iohannis este o mândrie pentru părinții săi, având în vedere că a ajuns președinte al României. Însă, în ceea ce îi privește pe aceștia, ei au fost niște oameni simpli, cu meserii la fel de simple. Mama președintelui a fost soră medicală, în timp ce tatăl său a fost tehnician la o firmă din Sibiu.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a scris președintele în cartea sa ”Pas cu pas”.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top