Connect with us
Șefii Jandarmeriei, puși sub acuzare cu privire la violențele de la protestul Diasporei

Știri

Șefii Jandarmeriei, puși sub acuzare cu privire la violențele de la protestul Diasporei

Șefii Jandarmeriei se prezintă astăzi la Parchetul General, urmând să li se aducă la cunoștință faptul că au calitatea de suspecți în dosarul privind violențele de la protestul din 10 august.

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, s-a prezentat vineri dimineaţa la Parchetul General, unde procurorii îi vor aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

La intrarea în sediul Parchetului, Sindile le-a spus jurnaliştilor că va da o declaraţie după întâlnirea cu procurorii.

Potrivit unor surse judiciare, Sindile este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

La Parchetul General au mai fost chemaţi: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă;

Maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

La Parchet a fost citat şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Citește și: Carmen Dan, audiată marți în Comisia de Apărare: „Ancheta internă a Jandarmeriei continuă”

Citește și: Șeful jandarmilor care a coordonat acțiunea din 10 august din Piața Victoriei: „Îmi cer scuze”

1 Comment

1 Comment

  1. n

    2018-09-21T10:33:39+03:00 at 10:33

    Doamne ajuta-ne!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top