Connect with us
Șeful Jandarmeriei, audiat de DNA după ce s-a pontat cu 900 de ore suplimentare

Știri

Șeful Jandarmeriei, audiat de DNA după ce s-a pontat cu 900 de ore suplimentare

Șeful Jandarmeriei a ajuns în fața procurorilor DNA după ce s-a pontat cu 900 de ore suplimentare în perioada în care România a fost în starea de urgență. Bogdan Enescu este urmărit penal, iar joi, 24 septembrie, a fost la audieri.

Șeful Jandarmeriei, audiat de DNA

Șeful Jandarmeriei este urmărit penal pentru că și-a pontat 900 de ore suplimentare în starea de urgență. Bogdan Enescu ar fi primit în plus suma de 40.000 de lei. Pe lângă el, alți doi subalterni sunt urmăriți penal, pentru aceeași faptă. Fiecare dintre ei ar fi primit în plus câte 20.000 de lei pe perioada stării de urgență.

Cei trei au fost audiați de către procurorii DNA, joi, 24 septembrie. Chestionat de jurnaliști, șeful Jandarmeriei a declarat că își dorește să se facă lumină în acest caz și că nu ia în calcul să îți dea demisia pentru că situația nu o impune.

„Îmi doresc ca să se facă lumină în acest caz, pentru că nu este o situaţie benefică nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituţional. Nu iau în calcul să îmi dau demisia pentru că nu se impune în acest caz”, a spus Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei.

Conform Cancan.ro care citează din ordonanțele procurorilor, Bogdan Enescu, împreună cu doi subalterni, ar fi încasat, în 2020, drepturi băneşti în sumă totală de 79.852 lei reprezentând ore suplimentare, fără vreo justificare legală bazată pe vreo dispoziţie a şefului ierarhic superior şi fără vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităţilor desfăşurate.

Dosarul Direcției Naționale de Anticorupție a fost deschis în urma unei sesizări din partea corpului de control al Ministerului de Interne. Se pare că în urma verificărilor din luna iulie au fost descoperite nereguli în ceea ce privește orele suplimentare. Verificările au dus la șeful instituției și cei doi subalterni cu funcții înalte. Prejudiciul s-ar ridica la suma de 80.000 de lei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top