SEMIFINALA Euro 2016: Portugalia – Tara Galilor parcursul echipelor

06.07.2016
SEMIFINALA Euro 2016: Portugalia – Tara Galilor parcursul echipelor

Prima semifinala EURO 2016 se joaca intre Portugalia si Tara Galilor si este transmisa de Pro TV si LIVE pe Huff.ro.

Stadionul Stade de Lyon va gazdui intalnirea dintre stelele fotbalului, echipa Portugaliei, si jucatorii care au surprins intreaga Europa cu jocul si performanta lor, echipa din Tara Galilor.

Portugalia a fost pentru unii o mare dezamagire avand in vedere faptul ca nu au reusit sa castige vreun meci in cele 90 de minute si reusind sa schimbe scorul doar in prelungiri.Totusi tara se califica pentru a cincea oara la intr-o semifinala europeana si jucand si o finala in anul 2004 cand a pierdut in fata Greciei.

UPDATE: Meciul Portugalia – Tara Galilor de la Euro 2016 este LIVE

SEMIFINALA Euro 2016: Parcursul Portugaliei la campionatul european

In anul 1984 Portugalia era in semifinalele EURO, insa a fost eliminata cu scorul de 2-3 de Franta, iar in anul 2000 tot Franta a reusit sa intreaca echipa portugheza cu scorul de 1-2.

In anul 2004 Portugalia a castigat in fata Olandei si in 2016 a fost eliminata de Spania.

Desi are jucatori de renume mondial, inclusiv pe Cristiano Ronaldo, Portugalia nu a reusit pana acum sa plece acasa cu un trofeu european in toate cele 6 reprezentatii ale sale ( anii: 1984, 1988, 1992,1996, 2000, 2004, 2008 si 2012).

Prezenta Echipei nationala de Fotbal la EURo
Prezenta Echipei nationala de Fotbal la EURO (foto: wikipedia)

N-or fi luat ei multe trofee, insa nivelul de fotbal pe care echipa il poate juca i-a dus in semifinale Cupei Mondiale din anul 2006.

FOTO: Echipa Nationala de Fotbal a Portugaliei selectia EURO 2016

Tara Galilie un debut de Semifinala Euro

O echipa mai putin cunoscuta, atat ca jucatori cat si ca performanta este cea a Tarii Galilor care a debutat in anul 2016 la EURO. Inca din anul 1964 au incercat sa se califice, insa au reusit abia dupa 52 de ani, iar succesul lor a fost unul care a umit intreaga lume chiar.

Tara Galilor la EURO
Echipa nationala de fotbal Tara Galilor la Euro si Campionatul European, sursa: wikipedia

Atrenat inca din anul 2010 de Gary Speed, echipa din Tara Galilor mizeaza pe colegul lui Ronaldo, Gareth Bale, avand in vedere ca alti jucatori importanti precum Aaron Ramsey sau Ben Davies sunt suspendati.

Desi victoria Portugaliei din semifinala de maine de la Euro 2016 pare aproape sigura, sunt insa si persoane importante care cred ca Tara Galilor s-ar putea sa faca o noua surpriza, desi echipa portugheza nu a pierdut un meci de cand a fost preluata de Fernando Santos, atrenorul nationalei din Portugalia.

Meciul Tara Galilor – Portugalia incepe astazi de la ora 22.00 pe Pro TV si Dolce Sport si va fi LIVE pe Huff.ro.

FOTO: Echipa Nationala de Fotbal Tara Galilor la EURO 2016

Echipa Probabile Portugalia:
Rui Patricio — Cedric Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro — Danilo, Joao Mario, Adrien Silva, Renato Sanches — Nani, Ronaldo.

Echipa probabila Tara Galilor:
Hennessey — Chester, A. Williams, Collins — Gunter, Allen, Ledley, J. Williams, Taylor — Bale, Robson-Kanu.

FOTO: Hepta