Connect with us
Elena Udrea riscă 21 de ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale află astăzi sentința în dosar.

Știri

Sentința în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ar putea pronunța astăzi, 28 martie, sentința în dosarul „Gala Bute. În acest dosar este judecată Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale.

Alaturi de ea mai sunt judecați alți sapte inculpați. Aceștia sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

UPDATE – Elena Udrea a fost condamnată! A primit 6 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea riscă 21 de ani de închisoare

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru Elena Udrea și inculpații care nu au recunoscut acuzațiile. Elena Udrea riscă 21 de ani de închisoare.

„Mă judecă un complet de femei, cu mici excepții femeile sunt mai curajoase și mai puternice. Mă bucur că în acești doi ani am dărâmat niște mituri. Nu am intrat în politică ca să fac bani. Aveam un soț care îmi asigura un standard de viață. Nu aveam copii, nu aveam cheltuieli mari, stau și astăzi cu chirie, părinții mei stau de 20 de ani în Drumul Taberei. Mi-am dorit foarte mult să fac performanță.

Dacă ar fi să o iau de la capăt, as face din nou în așa fel încât Bute să boxeze în România. Sper și cred că voi fi judecată pe probe, nu pe părerile despre mine, mai bune sau mai rele. Și că nu va fi un semnal pentru angajații din domeniul public că nu trebuie să mai semneze nimic, de frică că vor fi condamnați.”, a spus Elena Udrea la ultimul termen de judecată.

Citește și: Elena Udrea: A venit vremea să îmi iau rămas bun

Magistrații au amânat, în 13 martie, cu două săptămâni, pentru marți, pronunțarea în dosarul Gala Bute.

Hotărârea nu va fi definitivă, ci va putea fi atacată de procurorii DNA sau de către inculpați la Completul de cinci judecători al instanței supreme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top