Connect with us
Sfanta Maria Mica - Ce NU AI VOIE sa faci de aceasta MARE SARBATOARE

Știri

Sfanta Maria Mica – Ce NU AI VOIE sa faci de aceasta MARE SARBATOARE

Nasterea Maicii Domnului este una dintre marile sarbatori ale crestinatatii. Iata cum trebuie sa te pregatesti astazi si ce e interzis sa faci pe 8 septembrie.

Cum trebuie sa te pregatesti pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului

– daca iti este frig, nu e bine sa aprinzi focul in casa in ajunul acestei sarbatori;

– femeile care nu pot avea copii trebuie sa spuna rugaciuni catre Fecioara Maria. Se spune ca in seara din Ajunul Nasterii Domnului, rugaciunile capata puteri miraculoase;

– aprinde o candela inainte de culcare si evita sa stai straja noptii. Maine e mare sarbatoare si Maica Domnului nu poate fi intampinata daca esti obosit, caci noptile nedormite spurca gandurile omului.

Ce sa nu faci de Sfanta Maria Mica

Conform traditiei, ca la orice mare praznic, in ziua Nasterii Maiciii Domnului nu se fac treburi casnice, nu se spala rufe si nici nu se face curatenie in casa. Popular, se crede ca aceste activitati atrag raul in casa. Barbatii nu au voie sa sa mestereasca, iar femeile nu trebuie sa coasa in aceasta zi de mare sarbatoare, caci vor face un mare rau familiei.

De asemenea, superstitiile spun ca de Santamarie Mica nu se aprinde focul in casa, caci aduce ghinion si boala.

Nici in ziua de dinaintea sarbatorii Nasterii Maicii Domnului nu se lucreaza, caci aduce ghinion: barbatii se vor lovi, iar femeile vor arde mancarea. In anumite zone ale tarii se spune ca daca gatesti inainte sau dupa Sfanta Maria Mica, ti se varsa oala cu mancare fierbinte.

Se mai crede, in popor, ca cei care nu au apucat sa adune plante medicinale, nu mai trebuie sa o faca, deoarece acestea si-au pierdut puterea tamaduitoare dupa Sfanta Maria Mica.

De asemenea, in ziua de 8 septembrie, de Nasterea Maicii Domnului, fetelor le este interzis sa isi taie parul si sa il arunce la gunoi, iar barbatii nu au voie sa se scalde in ape curgatoare sau sa doarma in aer liber.

Fecioara Maria este cea mai indragita divinitate in randul crestinilor si este cea la care se roaga fetele ce doresc sa isi gaseasca pereche, cele ce vor sa ramana insarcinate sau de cei bolanvi care vor sa se vindece.

Cele patru mari sarbatori inchinate Fecioarei Maria sunt: Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea in Biserica (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) si Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Sursa foto: crestin-ortodox.ro

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top