Connect with us
De ce a oferit Papa Francisc un trandafir din Aur icoanei Fecioarei Maria

Spiritualitate

De ce a oferit Papa Francisc un trandafir din Aur icoanei Fecioarei Maria

Papa Francisc a oferit un trandafir de aur icoanei Fecioarei Maria de la Șumuleu Ciuc, iar acest gest a fost explicat de reprezentații Biserii Catolice. Papa Francisc în România. LIVE stream și Text de la Șumuleu Ciuc și Iași. Program 1 iunie 2019

VIDEO: Papa oferă Icoanei Fecioara Maria un trandafir de aur

Papa Francisc a dăruit, sâmbătă, Trandafirul de aur Sanctuarului Marian de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, în cadrul slujbei de Liturghie pe care a oficiat-o în fața a peste 85.000 de pelerini.

Citește și: Slujba Papei Francisc de la Șumuleu Ciuca fost ținută în trei limbi, inclusiv Maghiară

Trandafirul de aur, simbol al Învierii Domnului Isus Hristos, este o distincție din aur oferită de Suveranii Pontifi încă din secolul a XI-lea unor biserici, personalități regale sau locuri de pelerinaj drept recunoaștere a serviciilor aduse Bisericii Catolice.

Distincția dăruită Sanctuarului Marian de la Șumuleu Ciuc este a doua înmânată unui loc de pelerinaj dintr-o țară din Europa de Est, după ce astfel de trandafiri de aur au mai fost oferiți unor sanctuare și biserici din Polonia în 1979, 1987, 2006 și 2016 de către Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea și Papa Francisc.

În actualul său pontificat, Papa Francisc a mai oferit încă patru trandafiri de aur unor sanctuare închinate Fecioarei Maria din Mexic, Polonia, Portugalia și Brazilia.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top