Țeapă de Black Friday. Un bărbat din Suceava și-a comandat pe internet patru perechi de pantofi sport. Abia aștepta să-i ajungă coletul, însă când l-a deschis a avut un șoc. În locul celor patru perechi de pantofi, el a primit o pereche de papuci vechi. Bărbatul profitase de ofertele de Black Friday.
Valoarea comenzii era de aproximativ 379 de lei.
Bărbatul din Suceava a anunțat imediat Poliția. „Partea vătămată a desfăcut coletul, constatând că a fost înşelată prin aceea că în locul celor patru perechi de pantofi tip sport noi pe care îi comandase, în interiorul coletului se afla o pereche de pantofi tip sport uzaţi, valoarea prejudiciului fiind de 379 lei”, a anunţat într-un comunicat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune.
În urma cazului, poliţia din Suceava a făcut mai multe recomandări legate de achiziţiile online de produse.
„Poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă site-ul cu care faceţi tranzacţia este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizaţi opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie. Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite.
Este indicat să nu se completeze nici un formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă e-mailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing”, a precizat poliţia judeţeană Suceava într-un comunicat.
Citește și:
Un alt caz similar s-a petrecut în urmă cu câșiva ani, la Vaslui. Un bărbat a comandat un telefon mobil, iar în pachet a primit un cartof. Omul a depus imediat plângere la Poliție.
„Dacă nu daţi dovadă de precauţie puteţi fi victime ale infracţiunii de înşelăciune prin intermediul internet-ului atunci când achiziţionaţi diverse produse. Vă recomandăm să apelaţi la firme de curierat care permit verificarea conţinutului coletului înainte de a achita valoarea produselor comandate, sau imediat după ce aţi constatat faptul că aţi fost înşelaţi, să vă adresaţi firmei de curierat pentru blocarea transferului banilor.
De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie. Nu uitaţi : fiţi vigilenţi şi nu daţi posibilitatea infractorilor să vă înşele!”, atenţionează poliţiştii.
Acest site foloseste cookies.
Read More