Connect with us
Site-ul de satiră Times New Roman, amendat de CNCD pentru un articol despre iubita lui Dragnea

Știri

Site-ul de satiră Times New Roman, amendat de CNCD pentru un articol despre iubita lui Dragnea

CNCD a hotărât să sancționeze cu o amendă de 5.000 de lei compania care administrează site-ul de satiră Times New Roman, ca urmare a unui articol despre iubita lui Liviu Dragnea.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis că articolul în cauză crează o atmosferă ostilă și degradantă la adresa membrilor PSD de sex feminin.

Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti”, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (8), cu excepţia amenzii privind administratorul societăţii comerciale (două voturi împotrivă), se arată într-un comunicat al CNCD.

Eugen Tomac, despre Liviu Dragnea: „Încearcă să arunce cât mai multe povești pentru a acoperi o parte dintre acuzațiile care i se aduc”

CNCD a sancționat Times New Roman, dar și pe dinamoviști

Forul condus de Csaba Azstalos a mai aplicat o sancțiune pentru FRF, dar și pentru cluburile de fotbal Dinamo și Poli Iași, ca urmare a scandărilor fanilor de la meciurile dintre cele două echipe și gruparea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe:

Scandările „Afară, afară cu ungurii din ţară!” de la meciurile Dinamo Bucureşti – Sepsi OSK din data de 21.08. 2017, respectiv CSM Politehnica Iaşi – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a cetatenilor români aparţinând minoritătii aparţinând comunităţii maghiare conform art. 2, alin. 1, şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federaţia Română de Fotbal şi S.C. Dinamo 1948 Bucureşti, Asociaţia „Club Sportiv Municipal Studenţesc Politehnica Iasi” şi obligaţia de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioada de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speţă.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (8).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top