Connect with us
Slujbe de Crăciun în interior sau în exteriorul bisericilor? Credincioșii trebuie să afle asta

Știri

Slujbe de Crăciun în interior sau în exteriorul bisericilor? Credincioșii trebuie să afle asta

Slujbe de Crăciun în interiorul sau în exteriorul bisericilor? Este întrebarea care stă pe buzele credincioșilor din toată țara, care obișnuiesc, an de an, să participe la slujbele oficiate de Nașterea Domnului. Anul acesta care este considerat an pandemic a dat totul peste cap și a afectat și Biserica Ortodoxă Română. Toată lumea știe că slujbele de Înviere nu au mai avut loc cu accesul credincioșilor care au primit acasă lumina de Înviere. Ce se va întâmpla de Crăciun?

Cum se vor desfășura slujbele de Crăciun

Timpul se scurge repede, iar curând vor veni sărbătorile de iarnă. Crăciunul este una dintre cele mai mari, mai iubite și mai așteptate sărbători din anul bisericesc. Din cauza pandemiei de coronavirus sunt șanse mari ca slujbele să fie afectate, într-un fel sau altul. Vor avea sau nu credincioșii acces în biserică? Răspunsul vine din partea secretarului de stat al Guvernului care a declarat că slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Condiția este ca autoritățile și reprezentanții Bisericii să găsească soluții pentru respectarea regulilor impuse de epidemie.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, a scris pe Facebook, Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului României.

Anunțul vine în contextul în care, recent a avut loc scandalul din jurul organizării pelerinajului de Sfântul Andrei. La fel cum s-a întâmplat și la Iași, la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, și la Constanța autoritățile au impus desfășurarea acestuia doar cu localnici, având în vedere pandemia.

Cu toate acestea, ÎPS Teodosie a cerut în instanță, judecătorilor Tribunalului Constanța ca la pelerinaj să poată participa toți credincioșii ortodocși din România.

Această cerere a fost respinsă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top