Connect with us

Știri

Soarta României, decisă pe 1 octombrie la Strasbourg? Ce se discută mâine

Situația politică din România va fi discutată mâine la Strasbourg, notează agențiile de știri din țara noastră și din străinătate.

Zi crucială pentru România

Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European a programat luni seara o întâlnire la Strasbourg o reuniune extraordinară din cauza referendumului pentru definirea familiei.

Membrii acestei comisii vor avea un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind ”situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei”, se arată într-un anunţ postat pe website-ul PE, relatează Agerpres.

Tot în cadrul acestei întruniri se va discuta și despre recentele modificări ale legilor justiției făcute de guvernul PSD-ALDE, dar și de parlamentarii partidelor coaliției de la putere.

La această întâlnire urmează să se discute şi despre Opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia cu privire la trei proiecte de revizuire a unor legi, asupra cărora preşedintele Klaus Iohannis a cerut opinia acestei comisii, respectiv modificarea legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, notează Știrile PROTV.

Marian Jean Marinescu, europarlamentar liberal, a declarat că România ar putea avea soarta Ungariei, asupra căreia s-a activat articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene.

”Interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Constituţia României este incompatibilă cu un partid care aparţine familiei noastre.

Trebuie să avem în vedere că multe organizaţii LGBT se bazează pe noi şi ne consideră apărătorii lor în interiorul UE”, a spus un eurodeputat socialist.

CITESTE SI: Dosarul de înaltă trădare al Vioricăi Dăncilă a fost clasat. Ce spune denunțătorul Orban

Protest împotriva referendumului pentru familie. Cine participă

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top