Connect with us
Pugilistul roman Lucian Bute a fost prins dopat cu ostarina, la un test anti-doping efectuat dupa meciul de box cu Badou Jack.

Știri

SOC! Lucian Bute, prins DOPAT! Reactia boxerului

Comisia de Box şi Lupte a notificat WBC ca Lucian Bute (36 de ani) a fost prins dopat cu ostarina, la testul anti-doping de dupa meciul de box sustinut contra lui Badou Jack, de pe 30 aprilie, se arata intr-un comunicat al forului mondial. Ostarina este un steroid anabolizant care figureaza pe lista substantelor interzise inca din anul 2008.

Pugilistul roman a anuntat ca va astepta si rezultatele testului B, negand faptul ca s-a dopat. „Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu am primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul „B” si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii. Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”, a scris Lucian Bute pe Facebook.

Citeste si: Leonard Doroftei in doliu!

Ulterior, fostul campion mondial a facut precizari suplimentare, intr-un comunicat de presa emis de clubul care il reprezinta. „Sunt surprins si tulburat de aceasta stire. Nu inteleg de ce ar fi condus la acest rezultat pozitiv. Am trecut intotdeauna toate examenele necesare, de cand am devenit campion mondial. Mai recent, in timpul antrenamentelor pentru meciul impotriva lui DeGale in Quebec, in noiembrie anul trecut, am fost testat de opt ori, de la inceputul pregatirii pana in ziua meciului. Nu am luat nimic si nu am folosit niciodata substante interzise! Am incredere deplina in echipa mea. Va exista o analiza a probei B si sunt increzator ca rezultatul va fi negativ „, a declarat Bute potrivit unui comunicat de presa emis de clubul GYM.

Ultimul adversar al lui Bute, Badou Jack, a reactionat si el la aceasta veste. „Este inselatorie. Asta nu face bine afacerii. Poti muri in ring. Este rau. Imi place Bute ca persoana. Este un baiat de treaba, dar nu e bine deloc. Iti pui viata in pericol de fiecare data cand pasesti pe ring si adversarul triseaza? Poti muri. Orice se poate intampla in box”, a spus boxerul suedez, adaugand ca nu se astepta ca Bute sa fie depistat pozitiv.

Meciul Lucian Bute – Badou Jack, detinatorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc in 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial la aceasta categorie. Partida s-a incheiat la egalitate, dupa decizia arbitrilor-judecatori, astfel ca suedezul si-a pastrat titlul mondial.

Daca si testul B va confirma faptul ca Lucian Bute s-a dopat, sportivul risca o suspendare cuprinsa intre sase luni si patru ani, ceea ce ar insemna si sfarsitul carierei sale. Pugilistul galatean mai poate pierde si bursa de o jumatate de milion de dolari, obtinuta in urma partidei cu Badou Jack.

In varsta de 36 de ani, Lucian Bute are in palmares 32 de victorii, dintre care 25 prin KO, un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top