Connect with us

Știri

ŞOCANT! Pacient lăsat să zacă în spital în timp ce se ştergea cu mopul pe lângă el

Caz şocant într-un spital din Tulcea. O nouă dovadă a faptului că sistemul nostru de sănătate este bolnav şi nu funcţionează aşa cum ar trebui iese la iveală.

Scene care au dus la indignare au fost înregistrare în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Acolo, un bărbat a fost lăsat să zacă prăbuşit pe hol, acuză martorii.

Mai mult decât atât, o infirmieră a curăţat podeaua, ocolindu-l pe omul suferind. Reprezentanţii unităţii sanitare susţin că bărbatul ar fi ajuns de multe ori la ei şi ar fi făcut scandal. Lucru care s-ar fi întâmplat şi de această dată.

Aceste imagini au fost surprinse pe holul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Tulcea. În înregistrare apare un bărbat întins pe podea. Omul nu primeşte ajutor, cu toate că, după cum spun martorii, s-ar fi plâns de dureri.

“Am văzut cum băiatul cade jos. Nu-i interesa. Omul era căzut jos şi nimeni nu venea să-l ia”, a declarat un martor.

Angajata spitalului dădea cu mopul pe lângă pacient

După doar câteva clipe, un bărbat încearcă să îi acorde o mâna de ajutor omului, timp în care angajata spitalului continuă curăţenia, chiar lângă cel căzut.

Imaginile au ajuns pe reţelele sociale şi au fost urmărite şi de managerul spitalului. Acesta susţine că pacientul este un client vechi al bărbatului.

“Locuieşte la un centru de aici din localitate şi sunt frecvente episoadele în care vine şi produce un fel de spectacol pentru că imediat după incident, a intrat pe picioarele lui în cabinet, a înjurat medicul şi a plecat”, a declarat managerul spitalului, Tudor Nastasescu, potrivit stirileprotv.ro

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă era o urgenţă şi omul ar fi murit, fără ca nimeni să-i acorde primul ajutor, managerul a avut o explicaţie.

“Din anul 2007 avem peste 120 de prezentări la UPU cu diagnostice psihiatrice, tulburări mentale datorate utilizării de droguri. Personaj violent, cunoscut pentru multiple incidente: tentative de suicid, de automutilare.”

Totuşi, astfel de episoade, cu bolnavi ignoraţi, s-ar mai fi derulat acolo, după cum povestesc oamenii.

“Merg oamenii la spital şi-i lasă câte 4-5 ore şi nimeni nu-i bagă în seama, sunt oameni care nu mai pot sta în picioare pentru că le este rău şi ei îi ţin la rând”, a declarat un alt martor.

Managerul spitalului a explicat şi cum sunt sortaţi pacienţii.

“Se stă în funcţie de numărul de prezentări în ziua respectivă, ele sunt clasificate pe grad de urgenţă, asta înseamnă şi că reţeaua de medicină nu mai fucntioneaza, că suntem mai puţini, că încărcătura pe medic este destul de mare etc.”

Reprezentanţii spitalului spun că vor urmări şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere, pentru a vedea exact cum s-a întâmplat totul în cazul bărbatului prăbuşit pe podea.

Citeşte şi Lovitură DURĂ! Victor Ponta a fost CONDAMNAT iar sentința este DEFINITIVĂ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top