Social

1 ianuarie 2021. Câți copii se vor naște în România în prima zi din an

1 ianuarie 2021. Câți copii se vor naște în prima zi din an. Este ocazia perfectă pentru statistici. Potrivit estimărilor UNICEF, peste 400 de copii se vor naște în prima zi a anului.

Câți copii se vor naște în prima zi din an

Prima zi din an vine cu o veste bună. Potrivit UNICEF, 480 de copii se vor naște în această zi. Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) activează în 190 de ţări şi teritorii, inclusiv în România, făcând tot posibilul să ajute fiecare copil să supravieţuiască, să se dezvolte şi să îşi atingă potenţialul maxim, pentru a crea o lume mai bună.

Pe 1 ianuarie 2021 se vor naște 480 de bebeluși români care vor reprezenta 0,13% din cei 371.504 copii care se vor naşte la nivel mondial în ziua de Anul Nou.

Potrivit unui comunicat al UNICEF România, se preconizează că aceştia vor avea, în medie, o speranţă de viaţă de 93 de ani.

„A fost un an dificil pentru toată lumea şi, poate, cel mai bun mod de a privi spre viitor este să urăm bun venit pe lume unor noi vieţi. Lăsând în urmă provocările anului 2020 şi privind înainte la oportunităţile anului 2021, acum este momentul să ne imaginăm şi să construim o lume mai bună pentru cei care vor moşteni ceea ce construim pentru ei azi”, a declarat reprezentantul adjunct al UNICEF în Romania, Gabriel Vockel.

Acesta consideră că anul 2021 va fi unul critic pentru copii, dar că cele trei sferturi de secol în care UNICEF a obţinut rezultate împreună cu guverne şi numeroşi parteneri din întreaga lume întreagă sunt o mărturie a ceea ce se poate realiza.

Ce reprezintă UNICEF

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii – UNICEF a fost înfiinţat în 1946, după cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a ajuta copiii şi tinerii a căror viaţă şi al căror viitor erau în pericol, indiferent de rolul jucat de ţara lor în timpul războiului.

Activitatea organizației este cu atât mai importantă astăzi, când conflictele şi crizele ameninţă milioane de copii şi tineri, iar milioane de alţi copii sunt privaţi de drepturi, pentru a creşte şi a deveni adulţi sănătoşi şi productivi.

Acest articol a fost actualizat la: 1 ianuarie 2021 12:00

Share
Scris de
Emanuela Ursu