Social

Când se redeschid bisericile. Anunțul Ministrului de Interne

După 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă. Românii vor putea frecventa din nou cabinetele stomatologice, saloanele de înfrumusețare și vor fi din nou permise activitățile fizice individuale, precum mersul cu bicicleta sau pescuitul. De asemenea, oamenii vor putea circula liber în localitatea din care provin, fără a mai declara unde se deplasează. Oamenii sunt foarte curioși de ceea ce se va întâmpla după 15 mai și ce măsuri vor mai fi relaxate. La fel de multă curiozitate prezintă și credincioșii. În acest sens, Ministrul de Interne a vorbi despre momentul în care se vor redeschide bisericile.

Când se redeschid bisericile. Anunțul Ministrului de Interne

Oamenii deja dau semne de relaxare. Drept dovadă stau spațiile publice din ce în ce mai pline. Cu toate acestea, autoritățile avertizează că încă nu este momentul să renunțăm la respectarea măsurilor de protecție și trebuie să fim în continuare responsabili. Marcel Vela, Ministrul de Interne, a abordat un subiect important pentru oameni, respectiv redeschiderea bisericilor. Acesta a precizat că este greu de luat o decizie în acest sens. Publicul care frecventează cel mai des bisericile este format din vârstnici, una dintre categoriile cele mai expuse la coronavirus.

Ministrul a declarat că se bazează pe reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, care și de Paște au dat dovadă de vigilență. Aceștia ar putea iniția un plan conform căreia această activitate ar putea fi reluată.

“La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile. Trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte. Acum, biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face. Dacă suntem vigilenţi, vom putea să ne gândim şi la nunţi şi botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane.”, a declarat Marcel Vela, potrivit Antena 1.

Și Rareș Bogan, prim-vicepreședintele PNL, susține redeschiderea tuturor bisericilor. El a declarat că este foarte credincios și că așa cum el are nevoie de biserică, cu toții și-ar dori să asculte slujba „măcar din fața ei”.

 

Acest site foloseste cookies.

Read More