Connect with us

Știri

Cazul Caracal: INML face noi precizări

INML a făcut noi precizări în cazul Caracal și a subliniat că rapoartele întocmite de DIICOT sunt preliminare și incă se lucrează la stabilirea provenienței rămășițelor găsite în pădurea de lângă Caracal.

Cazul Caracal: INML face noi precizări

”Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale” – spun cei de la Institutul de Medicina Legală Mina Minovici.

Acestă reacție a INML a venit după ce DIICOT a anunțat că Institutul nu poate să stabilească proveniența rămășitelor găsite. întrucât probleme oasele se află într-o stare avansată de degradare.

„La acest moment, INML „Mina Minovici” București, prin experții săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activități specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor afirmații care au apărut în spațiul public, INML Mina Minovici București nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale”, se arată într-un mesaj transmis Mediafax de directorul INML, George Curcă.

Citește și: Răstunare de situație în cazul Caracal. Ce solicită mama Luizei Melencu solicită autorităților

Potrivit sursei citate, datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii puse la dispoziția anchetatorilor. „Este important de subliniat faptul că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necesită timp.

Institutul de Medicina Legala Mina Minovici

Institutul de Medicina Legala Mina Minovici

Față de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obținute sunt parțiale”, subliniază șeful INML.

„În acest sens, se continuă efectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare”, mai precizează INML

Citește și: Ancheta în cazul Caracal dată peste cap. Ce SCRISOARE a primit tatăl Luizei Melencu

Citește și: Informații șocante despre proxeneții din Caracal: fete de liceu racolate, violate și șantajate cu filmări

 

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top