Connect with us
Medicul Doina Azoicăi: "Ne așteptăm la două vârfuri ale epidemiei"

Social

Medicul Doina Azoicăi: „Ne așteptăm la două vârfuri ale epidemiei”

Medicul Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, susține că în românia vor fi două vârfuri ale epidemiei: unul la jumătatea lunii aprilie și unul după sărbătorile pascale. Previziunile sunt sumbre pentru România, în următoara perioadă.

Medicul Doina Azoicăi: „Ne așteptăm la două vârfuri ale epidemiei”

Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolați și încă 6.000 în carantină nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paști va fi un alt vârf”, a spus Doina Azoicăi, potrivit digi24.ro.

Doina Azoicăi este de părere că vor exista în România peste 10.000 de persoane infectate cu COVID-19. “Din tot felul de modelări dintr-acestea matematice, care iau în calcul ultimele date (câți carantinați, câți izolați, cât este capacitatea de propagare a acestui virus) se poate să ne confruntăm cu această situație (10.000 de cazuri – n.r) și chiar cu cifre mai mari”, a mai adăugat medicul.

Președintele Societății Române de Epidemiologie este total de acord cu Ordonanța Militară nr. 3 și face un apel către toți cetățenii români să respecte deciziile luate de autorități, pentru a nu ajunge în situația țărilor precum Italia, Franța sau Germania.

În ultimă instanță, transmiterea aceasta nu se întâmplă printr-o magie neagră, ci din cauza contactului cu persoana care elimină acest virus prin secreții naso-faringiene sau secreții respiratorii. Ce este foarte important – să încercăm, pe cât posibil, să limităm, că nu putem jugula, această transmitere. Or, această transmitere nu se poate limita decât dacă respectăm cu foarte multă strictețe, ca în regim de război, acele recomandări. În război nu se comentează! Facem apel la această cumințenie a oamenilor, pentru că altfel, avem modelul Italiei, Franței, Germaniei”, a mai precizat Doina Azoicăi.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top