Connect with us
Nelu Tătaru, avertisment dur pentru tineri: "Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există!"

Social

Nelu Tătaru, avertisment dur pentru tineri: „Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la unele dintre activitățile de dinainte de criza sanitară, la o interacțiune tot mai mare, ceea ce a condus la o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, care reprezintă o amenințare pentru omenire și a determinat autoritățile să ia măsuri. Având în vedere că oamenii au devenit neglijenți, în special cei tineri, Nelu Tătaru i-a avertizat pe aceștia că virusul este periculos și pentru ei, chiar dacă nu înțeleg gravitatea situației.

Nelu Tătaru, avertisment dur pentru tineri: „Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există!”

Pornind de la cazul femeii de 39 de ani care a pierdut lupta cu nemilosul virus, deși nu avea alte comorbidități, Nelu Tătaru a ținut să le transmită tinerilor un mesaj pentru a-i atenționa asupra pericolelor care îi pasc în această perioadă, când atitudinea lor este neglijentă și refuză să respecte măsurile impuse de autorități și să creadă în virulența virusului. Astfel, el atrage atenția asupra faptului că noul coronavirus poate fi mortal chiar și pentru persoanele de vârste mai mici, iar sechelele nu sunt decât pulmonare, ci la nivelul mai multor organe.

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Există modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Poate fi şi mortală.”, a declarat ministrul sănătății.

Acesta a ținut să precizeze că virusul a fost mortal și pentru mai multe cadre medicale, respectiv 18 la număr și continuă să facă victime, numărul total de decese ajungând la peste 1600. În plus, el a vrut să-i roage să se oprească pe cei care susțin că totul este ceva politic și nu înțeleg pericolul pe care îl prezintă virusul și continuă să încurajeze oamenii să nu fie responsabili și conștienți de ceea ce li se poate întâmpla și de riscul la care se supun atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top