Connect with us
Raed Arafat, anunț despre restricții. Ce se întâmplă chiar de sărbători

Social

Raed Arafat, anunț despre restricții. Ce se întâmplă chiar de sărbători

Raed Arafat a vorbit despre restricțiile care le-au fost până acum impuse românilor, dar și despre cum vor decurge, cel mai probabil, sarbatorile de iarnă. Șeful DSU susține că toate măsurile luate au început să aibă efect, însă lucrurile se mișcă în continuare lent, iar perioada sărbătorilor poate aduce surprize neplăcute în ccea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat susține că măsurile de carantinare zonală au dat roade

Arafat este de părere că nu va fi instaurată carantina totală deoarece cea zonală a început să dea roade. De sărbători sunt șanse să rămână în vigoare doar restricțiile care au fost impuse până acum, însă românii trebuie să fie foarte atenți și precauți în această perioadă.

Șeful DSU a precizat că deși există o scădere în ultima săptămână, situația trebuie urmărită cu atenție pentru a vedea dacă această scădere va continua. În multe localități care au fost carantinate lucrurile stau mai bine, iar pe viitor autoritățile ar putea păstra aceeași abordare.

„În ultimele 7 zile în medie vedem că există o scădere. Trebuie să vedem dacă continuă. Când vedem localitățile care au fost carantinate (de exemplu Baia Mare, Gherla, mai sunt în Zalău) observăm că am controlat situația. La Timișoara se vede o scădere după ce au fost carantinate mai multe localități din jur. În mare parte unde a fost carantinate zone incidența cazurilor a scăzut. Inclusiv OMS vorbește de măsuri locale și zonale, nu la nivel național. Bănuiesc că asta va fi abordarea noastră pe viitor.

Vin perioade grele, cu sărbătorile de iarnă, oamenii vor să se plimbe și să socializeze. Depinde de noi dacă vrem să reducem contactul ca să evităm o situație mult mai serioasă. Să nu ajungem să creștem numărul de cazuri după luna ianuarie. Deci rămânem la măsuri locale și zonale!”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă pentru români, să fie cât mai atenți în perioada care urmează. El a precizat că indiferent de măsurile luate,rămâne la latitudinea românilor cum vor gestiona această perioadă a sărbătorilor și cât de mult vor alege să se protejeze.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top