Connect with us
Raed Arafat avertizează! Ce trebuie să facă românii de sărbători

Social

Raed Arafat avertizează! Ce trebuie să facă românii de sărbători

Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit despre cum vor decurge sărbătorile de iarnă și le-a dat românilor câteva recomandări de care este esențial să ținem cont. Crăciunul și Revelionul vor decurge diferit în acest an, iar românii vor simți schimbarea din plin. Din păcate mulți nu vor reuși să fie alături de cei dragi, însă măsurile luate de autorități sunt menite să protejeze populația și să limiteze răspândirea virusului.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă pentru români: Nu faceți asta!

Sfatul principal oferit de Arafat este limitarea la maxim a mobilității. Șeful DSU le recomandă românilor să stea mai mult în case și să nu se întâlnească cu persoane cu care nu au contact în mod obișnuit. Totodată, purtarea măștii de protecție este absolut esențială, mai ales când suntem în aceeași încăpere cu mai multe persoane.

„Din punct de vedere al sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele cu care nu stăm şi nu avem contact obişnuit ei tot timpul, purtarea măştii”, a spus Raed Arafat duminică la Antena 3, potrivit Agerpres.

Raed Arafat a vorbit și despre măsurile care au fost impuse și efectul pe care acestea îl au peste tot în țară. El a declarat că semnalele pe baza carantinării făcute sunt unele pozitive, așadar măsura funcționează. De aceea carantina a fost ridicată în mai mule localități, incidența scăzând foarte mult într-un timp scurt.

Au mai rămas anumite orașe și comune sub carantină, însă aceste cazuri sunt unele deosebite în care situația este mai greu de controlat. Șeful DSU a dat exemplu cazul Ilfov, unde în mai multe comune s-au prelungit măsurile restrictive.

„Ilfovul este încă sub monitorizarea noastră. Acolo este este o situaţie mai deosebită, pentru că este la limita cu Bucureşti. Este un pic mai greu de controlat situaţia acolo”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top