Connect with us
Raed Arafat: Nu vă faceți planuri de vacanță. Nici vorbă de mall-uri deschise

Social

Raed Arafat: Nu vă faceți planuri de vacanță. Nici vorbă de mall-uri deschise

Raed Arafat a fost invitatul lui Claudiu Pândaru la DIGI24, unde a vorbit despre ridicarea restricțiilor din 15 mai. Șeful IGSU a încercat să clarifice măsurile care vor fi luate după ce expiră starea de urgență. Potrivit lui Raed Arafat mall-urile nu vor putea fi deschise după ridicarea restricțiilor. Vacanță? Nici vorbă!

Raed Arafat: Nu mi-aș face planuri de vacanță

Într-o discuție cu Claudiu Pândaru, Raed Arafat a declarat că nu ar fi cazul ca anul acesta ca românii să-și facă planuri de vacanță. Chiar dacă unele țări deschid granițele și micșorează restricțiile, nu înseamnă că este și în siguranță să ai o vacanță în altă țară.

Citește și: Restaurantele și cafenelele se redeschid, schimbări majore cu care greu te obișnuiești

Raed Arafat: Restrictiile se vor lua gradual

Raed Arafat: Restrictiile se vor lua gradual

Un precedesor al domnului Raed Arafat, care a fost în emisiunea lui Pândaru, a spus că cel mai bine românii să-și facă planuri pentru a vizita mai mult țara, decât străinătatea.

„Ne schimbăm comportamentul prea devreme și dacă renunțăm prea devreme la măsurile de distanțare socială… Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă.

Atenție, mai avem vreo trei săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus secretarul de stat.

Nici vorbă ca mall-urile să fie deschise

Raed Arafat a spus că mall-urile sau centrele comerciale mari nu vor fi deschise pentru a evita aglomerația și îmbulzeala.

”Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp.

Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a fost însă foarte clar și a recomandat românilor să aștepte data de 15 mai pentru că abia atunci se vor ști măsurile exacte ce trebuie să fie luate.

De asemenea a ținut să precizeze că totul se va relua gradual.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Geo

    2020-04-27T16:21:32+03:00 at 16:21

    Mall- urile trebuiesc si ele deschise …cu anumite restricții.Si acolo lucreaza oameni care au nevoie de bani sa supravietuiasca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top