Connect with us
Raluca Turcan: Actualizăm lista cu meseriile viitorului. Ce este grupa reziduală

Social

Raluca Turcan: Actualizăm lista cu meseriile viitorului. Ce este grupa reziduală

Raluca Turcan a anunțat că actualizează lista cu meseriile viitorului și că ocupațiile care nu se mai practică vor fi trecute într-o grupă reziduală. Ministerul Muncii a analizat toate ocupațiile din Clasificarea Ocupațiilor din România și a calificărilor existente.

Ministrul Muncii: actualizăm lista cu meseriile viitorului

Ministrul Muncii a precizat că lista Clasificării Ocupațiilor din România trebuie actualizată cu meseriile viitorului. Raluca Turcan a făcut o postare pe pagina personală de Facebook în care a spus că actualizarea COR este un pas necesar nu doar din punctul de vedere al legislației muncii, ci și al adaptării forței de muncă la noile cerințe ale pieței.

Turcan și Cîmpeanu, ministrul Educației s-au întâlnit marți cu reprezentanții mediului universitar unde au discutat despre coerența dintre sistemul universitar, calificările forței de muncă și cerințele pieței muncii.

„Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au inclus mobilitatea structurală, flexibilitatea și corelarea cu sistemul european al calificărilor, păstrând totodată ocupațiile naționale.
Pentru ca toți specialiștii care ies de pe băncile universităților să își găsească ocupația în nomenclator, este esențial să actualizăm lista cu gândul la ”meseriile viitorului””, a precizat Ministrul Muncii.

Raluca Turcan a declarat că ocupațiile care nu se mai practică vor fi trecute într-o grupă reziduală și se vor elabora un număr de 250 de standarde ocupaționale.

Turcan a cerut să fie amendată

Tot prin intermediul unei postări pe Facebook, Raluca Turcan a anunțat că a solicitat să fie amendată, după ce a fost fotografiată fără mască de protecție la o campanie de împădurire din Sibiu. Turcan apare, la un moment dat, plantând un puiet, în prezența altor două persoane, dintre care niciuna nu purta mască.

De asemenea, Ministrul Muncii a fost fotografiat într-o mașină, tot fără mască de protecție, alături de mai multe persoane, între care și un copil.

„Nu voi obosi să spun un lucru: că a fost neatenție, nu sfidare față de oameni și că din păcate, tot ce am făcut bun în acea acțiune, împreună cu oameni care mi-au fost alături, a fost acoperit de un moment în care am greșit. O lecție de viață. Alte cuvinte și explicații sunt de prisos”, a spus Raluca Turcan.

Amendată, din același motiv, a fost și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top