Connect with us
Reguli stricte pentru turiștii de pe litoral

Social

Reguli stricte pentru turiștii de pe litoral

Noi reguli pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Doar soții și copiii, însoțiți de părinți sau bunici vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă. În rest, toți turiștii aflați la plajă trebuie să respecte distanţă de 2 metri între ei. 

Reguli stricte pentru turiștii de pe litoral

Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Câteva dintre acestea îi vizează pe turiștii de pe litoralul românesc. Astfel, ei trebuie să respecte distanța de 2 metri între ei, cu excepția soţilor şi a copiilor însoţiţi de adulţi (părinți, bunici).

Măsura va fi valabilă de la 1 august, iar responsabili de aplicarea ei vor fi autoritățile locale și administratorii plajelor.

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în hotărârea CNSU.

Fără dans la terase

Alte măsuri care devin obligatorii de la 1 august vizează terasele care vor fi închise la ora 23.oo.  Conform hotărârii, „operatorii economici au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul”.

 Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top