Connect with us
Starea de alertă se prelungește. Ce restricții rămân în vigoare încă 30 de zile

Social

Starea de alertă se prelungește. Ce restricții rămân în vigoare încă 30 de zile

Pandemia continuă să facă probleme și nu sunt semne că se apropie de final, motiv pentru care autoritățile au decis să prelungească starea de alertă pentru încă 30 zile. Astfel, rămân în vigoare mai multe restricții și măsuri de prevenire a răspândirii virusului, pe care autoritățile le-au impus de-a lungul timpului pentru a ține sub control situația.

Măsuri de respectat în starea de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării, începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile. Deoarece situația continuă să fie una dificilă, autoritățile au decis să prelungească această măsură. Toate restricțiile anunțate până acum de specialiști vor rămâne în vigoare în tot acest timp.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor și a restricțiilor în anexă.

Pentru moment nu se vorbește despre vreo relaxare, deoarece situația din țara noastră este una dificilă și trebuie să fim, în continuare, atenți. Printre măsurile anunțate de autorități și precizate în anexa hotărârii se numără și următoarele:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Până astăzi, 11 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 673.271 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 600.710 pacienți au fost declarați vindecați, conform știri oficiale.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.987 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top