Connect with us
Toți locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament. Intră în vigoare din septembrie 2019

Știri

Toți locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament. Intră în vigoare din septembrie 2019

Toți locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament, care va intra în vigoare din luna sptemebrie 2019. Toți cei care locuiesc la bloc vor fi obligați să respecte anumite condiții, care vor fi doptate de asociațiile de proprietari și înmânate fiecărei persoane.

Toți locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament. Intră în vigoare din septembrie 2019

Citește și: Polițiști amenințați de un consilier de la Camera Deputaților: „Nu vrei sa ai conflict cu mine”

Acest nou regulament este prevăzut în  Ordinul MDRAP nr. 1058/2019 privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiulu și  a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 149 din 25 februarie 2019. Asociațiile de proprietari au termen până la sârșitul lunii septembrie să adopte actul și să îl aducă la cunoștință tuturor locatarilor.

Toti locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament.

Toti locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament.

Noul regulament de bloc va trebui afișat la fiecare avizier și proprietarii de apartamente îl vor putea citi până cel târziu la data de 28 septembrie. De asemenea, toți locatarii de bloc vor primi copii. Noile condiții vor trebui respectate de proprietari, dar și de chiriași și orice altă persoană care stă în bloc.

Citește și: Cum arată Paula Seling după ce a slăbit 10 kilograme

Acest regulament se referă la condițiile de utilizare a spațiilor comune din blocuri, dar și la comportamentul locatarilor. De întocmirea regulamentului se vor ocupa președinții asociațiilor de proprietari sau comitelele executive ale asociațiilor vor fi nevoite să dezbată regulamentul în cadrul unei adunări generale.

Citește și: Avertizare meteo! Se schimbă vremea drastic în toată țara. Cod galben în 16 județe

Deși legea nouă prevede adoptarea unui nou regulament pentru toți locatarii de bloc, nu se specifică care sunt regulile care trebuie să fie respectate. Acestea vor trebui stabilite în cadrul adunării generale. Totuși, se specifică faptul că regulamentul“nu poate impune nicio restricție exercitării drepturilor proprietarilor în afara celor care sunt justificate prin destinația imobilului, așa cum este prevăzută în proiectul tehnic și cartea tehnică a construcției”.

Proprietarii de drept au obligația să își informeze chiriașii cu privire la aceste noi reguli și la respectarea lor.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top