Connect with us
Avertizare meteo! Se schimbă vremea drastic în toată țara. Cod galben în 16 județe

Vremea

Avertizare meteo! Se schimbă vremea drastic în toată țara. Cod galben în 16 județe

ANM prezintă o avertizare meteo valabilă în toată țara și cod galben de ploi în mai multe județe. Vremea se schimbă drastic în majoritatea zonelor, apar precipitații abundente și temperaturile scad brusc. Este cod galben de ploi torențiale, vijelii, vânt puternic și descărcări electrice în 16 județe din țară. ANM a emis și o informare meteo de vremea rea, care intră în vigoare de miercuri.

Avertizare meteo! Se schimbă vremea drastic în toată țara. Cod galben în 16 județe

Avertizarea emisă de ANM va intra în vigoare marți de la ora 13:00 și se va încheia miercuri la ora 10:00. Aceasta este valabilă pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați. Meteorologii apreciează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Citește și: Ce se întâmplă cu vremea săptămâna aceasta. Când se răcește și unde apar ploi

Avertizare meteo! Se schimba vremea drastic in toata tara. Cod galben în 16 judete

Avertizare meteo! Se schimba vremea drastic in toata tara. Cod galben în 16 judete

În zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania va exista instabilitate atmosferică, care se va accentua treptat. Există încă o avertizare meteo emisă de ANM, care este valabilă miercuri între orele 10:00 – 23:00. În acest interval, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi ploi abudente. Cantitățile de apă vor depăși în aceste zone 20 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Citește și: Prognoza meteo septembrie 2019 – Vremea o ia razna, unde lovește înghețul

Vor fi prezente intensificări ale vântului în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală în general de 45 și 55 km pe oră. Temperaturile scad mai mult în regiunile sudice, sub-estice și centrale.

Meteorologii au precizat că în prima parte a acestei luni vremea va fi instabilă, unele zile fiind caniculare. Primul weekend din septembrie vine cu temperaturi mai mari în cea mai mare parte a țării. Săptămâna viitoare, mercurul din termometre va arăta valori normale pentru această perioadă a anului.

Citește și: Horoscop 3 septembrie 2019. Scorpionii primesc un semn divin

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top