Social

Veste bună pentru români! Dispare declarația pe propria răspundere

Din 15 iunie, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Astfel, a avut loc o relaxare a măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Mai multe afaceri și-au reluat activitatea, iar oamenii pot circula liber în localitatea din care provin. Iohannis a participat joi, 28 mai, la o ședință la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia s-au decis noile măsuri de relaxare, care vor fi aplicate începând din data de 1 iunie. Modificări au fost făcute atât la nivel economic, în ceea ce privește reluarea activității pe plaje și la terase și restaurante, cât și libera deplasare a cetățenilor, fără declarația pe propria răspundere asupra lor.

Veste bună pentru români! Dispare declarația pe propria răspundere

Iohannis a anunțat azi măsurile ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, când se va produce o nouă relaxare a restricțiilor. Printre acestea se numără și măsura privind declarația pe propria răspundere. Începând de luni, oamenii vor putea circula liber și în afara localității din care provin, fără a purta asupra lor actul care să ateste că merg într-o anumită locație. De asemenea, a declarat că situația este în continuare una îngrijorătoare, având în vedere numărul de persoane aflate la terapie intensivă și cazurile noi de infectare identificate în această zi. Astfel, avertizează că trebuie să fim în continuare atenți la cum gestionăm situația.

„Am avut o ședință destul de lungă cu premierul și miniștri, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă, deci nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei. Deci, atenție! Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație.”, a declarat Iohannis.

De asemenea, președintele a anunțat că vor fi reluate competițiile sportive, însă fără spectatori, precum și evenimentele în aer liber, cu cel mult 500 de persoane prezente. Oamenii vor putea merge din nou la plajă, la terasă, dar vor respecta cu strictețe măsurile ce vor fi impuse.

În ceea ce privește examenele, acestea se vor da în format fizic, așa cum a fost stabilit. Evaluarea Națională va putea fi susținută atât pe 15 iunie, cât și pe 29 iunie, în cazul în care la prima înfățișare, elevul nu va putea participa din motive precum izolare sau febră. Și Bacalaureatul va avea o a doua sesiune, ca de obicei.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-29T09:07:12+03:00 9:07

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More