Connect with us
Zile libere plătite pentru părinții care stau acasă în timpul școlii online

Social

Zile libere plătite pentru părinții care stau acasă în timpul școlii online

Zile libere pentru părinții care stau acasă, cu cei mici, în timpul școlii online. Marți, 10 noiembrie, Camera Deputaților a adoptat Ordonanța de Urgență a Guvernului care precizează că părinții care nu pot lucra de acasă, vor primi zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, pe perioada școlii online.

Zile libere plătite pentru părinți

Elevii din România învață de acasă. După o perioadă în care școlile din țara noastră au funcționat sub trei scenarii – verde, galben și roșu, acum toate unitățile de învățământ sunt în scenariu roșu.

Ce înseamnă asta: în scenariul roșu, școlile sunt închise, iar cursurile se desfășoară exclusiv online. În scenariul verde se învață normal, cu prezență fizică în sala de clasă, iar în scenariul galben cursurile se desfășoară în sistem mixt.

Conform noilor restricții impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului, toate școlile din România sunt închise, iar elevii fac ore online, din fața tabletelor.

În aceste condiții, foarte important este suportul din partea părinților, îndeosebi pentru elevii din clasele mici. Pentru cazurile în care părinții nu pot lucra de acasă, Camera Deputaților a adoptat Ordonanța de Urgență a Guvernului care precizează că aceștia vor primi zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, pe perioada suspendării cursurilor cu prezență fizică.

În Ordonanță este inclusă și posibilitatea acordării aceluiași tip de beneficii părinților sau reprezentanților legali care au copii cu handicap grav sau nevoie de asistent personal, dacă serviciile de zi de care acestea beneficiază au fost limitate sau suspendate.

Important de precizat este faptul că zilele libere sunt acordate unuia dintre părinți.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, şi având în vedere hotărârile comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, respectiv Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti”, se arată în Ordonanță.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top