Connect with us
Sorina Pintea, răsturnare de situație: ce s-a întâmplat după ce a fost acuzată pentru luare de mită

Știri

Sorina Pintea, răsturnare de situație: ce s-a întâmplat după ce a fost acuzată pentru luare de mită

La finalul lunii februarie, Sorina Pintea primea sentința de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile pentru luare de mită. Astăzi, ca urmare a hotărârii Tribunalului București, aceasta a scăpat de controlul judiciar în dosarul pentru care fusese trimisă în judecată.

Sorina Pintea, răsturnare de situație: ce s-a întâmplat după ce a fost acuzată pentru luare de mită

Tribunalul București a decis astăzi revocarea măsurii controlului judiciar în cazul Sorinei Pintea. Aceasta a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA sub acuzația de luare de mită. Această decizie nu este definitivă. Direcția Națională Anticorupție DNA poate ataca această decizie la Curtea de Apel București.

La momentul săvârșirii faptei, 30 aprilie, aceasta era manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare din județul Maramureș. Aceasta a fost și ministru al Sănătății a fost acuzată de infracțiunea de luare de mită. Aceasta a primit la 30 aprilie printr-un intermediar, 10.000 euro și 120.000 lei, valoare ce reprezenta 7% dintr-un contract de achiziții.

Pe 28 februarie aceasta era prinsă în flagrant când primea a doua tranșă de bani. Procurorii DNA  au declarat că aceasta ar fi spus despre prima tranșă că este „super tare.” DNA a semnalat următoarele:

„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.“

A doua zi, pe 29 februarie era arestată preventiv pentru perioada de 30 zile. DNA a explicat în referatul întocmit motivul pentru care au luat această decizie:

„Privarea de libertate a inculpatei PINTEA SORINA este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică. Luarea măsurii arestarii preventive este în interesul bunei desfășurari a urmăririi penale, întrucat în cauza se impune efectuarea în continuare printre altele, a următoarelor activitaţi: audierea de martori, analiza înscrisurilor ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare, redarea altor convorbiri telefonice relevante etc“.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top