Sorina Pintea: „S-a decis modificarea Legii salarizării. A fost aplicată uneori subiectiv”

Ultimul update: marți 8 mai 2018 21:05 Data publicării: marți 8 mai 2018 20:55
Autor , în Știri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi la Guvern că în urma discuţiilor cu managerii de spitale şi cu liderii de sindicat, s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori în mod subiectiv de către spitalele din subordinea diverşilor ordonatori principali de credite.

Ministrul a dat ca exemplu două spitale care au declarat că au avut scăderi salariale faţă de decembrie 2016.

Este vorba despre Spitalul Judeţean Arad, care din 1959 de angajaţi 1820 de salariaţi au avut scăderi, şi Spitalul din Focşani, unde din 1366 de salariaţi 1307 au avut scăderi.

Citește și: Protest Sanitas: În jur de 10.000 de sindicaliști așteptați la miting în Piața Victoriei

„În urma discuţiilor de astăzi s-a decis modificarea Legii salarizării, dar nu în sensul de a modifica coeficienţii de ierarhizare şi nu în sensul de a modifica procentul de 30% aplicat la anvelopa salarială ca şi regulă generală.

De la nivelul guvernamental şi de la nivelul MS se va verifica şi urmări modul de aplicare a Legii salarizării şi Regulamentul de sporuri.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, primele declarații după protestul Sanitas: „Nu schimbăm nimic”

De asemenea, în urma discuţiilor de astăzi cu sindicatele am convenit ca proiectul noii legi a sănătăţii să cuprindă foarte clar şi indicatori de performanţă care să facă referire inclusiv la cuantumul cheltuielilor de personal, astfel încât să ne asigurăm că toate spitalele vor asigura pentru pacienţi medicamente, materiale sanitare şi tot ce au nevoie”, a spus Pintea.

Sporurile nu vor fi diminuate

Ministrul Munci, Lia Olguța Vasilescu, a precizat cum va fi modificată legea. Aceasta a dezvăluit că nu vor mai fi diminuate sporurile.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi de către liderii Sanitas, că s-a decis modificarea legii salarizării, fără a modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută.

Totodată, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că au decis să renunţe la organizarea grevei generale care era programată în 11 mai, după ce s-a semnat un acord cu Executivul.

Foto: Hepta.ro.

Loading...
Sursa: agerpres
Comentarii