Connect with us
SRI stia ca exista dezinfectanti cu probleme si avea mai multe informatii privind licitatii trucate, sustin surse citate de jurnalistul Catalin Tolontan.

Știri

SRI stia despre dezinfectantii cu probleme

Serviciul Roman de Informatii ar fi primit informatii despre dezinfectantii de la Hexi Pharma inca din 2008, iar sase ministri ai Sanatatii ar fi primit de la SRI informari referitoare la licitatiile trucate, sustine sursa citata.

Este vorba despre licitatii la nivelul intregii tari. Intr-un singur municipiu, probleme privind licitatiile au fost sesizate de trei ori, in 2008, in 2010 si in 2014.

Prin licitatii trucate ar fi fost cumparati dezinfectanti produsi in Marea Britanie, Germania, Franta si Romania, care nu indeplineau standardele minime europene. In spatele acestor licitatii ar sta compania Anios, lider mondial in produictia de dezinfectanti. Mai mult, Comisia de Biocide avizeaza dezinfectanti care nu ajung la aceste standarde, spun surse citate de tolo.ro.

Citeste si: Proteste in Bucuresti: Oamenii reactioneaza in cazul dezinfectanţilor diluaţi. Se cere DEMISIA Ministrului Sanatatii

Citeste si: Dacian Ciolos nu-l demite pe Achimas Cadariu. Ce masuri anunta in SCANDALUL DEZINFECTANTILOR

SRI ar fi avut in ultimii ani informatii despre toate acestea si ar fi transmis mai departe informari catre Consiliile Judetene, prefecti, ministri, premier si presedintele Romaniei. In ceea ce priveste infectiile intraspitalicesti, SRI ar fi facut peste 100 de informari.

Chiar si in aceste conditii, spitalul SRI a continuat sa cumpere, in ultimii cinci ani, dezinfectanti de la Hexi Pharma prin atribuire directa, fara licitatie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top